Vreme sporta i razonode

I ove subote dosta interesantnih tema i gostiju u porodičnom magazinu Radio Beograda 1. Pored ostalih, s nama će biti Stanka Pejović, generalni sekretar Sportskog društva Radnički, koje je pre neki dan obeležilo 96 godina postojanja. Stanka je poznata i kao nekadašnji vicešampion sveta i sedmostruki prvak Srbije u kik boksu, u istom sportu ima zvanje međunarodnog sudije, na Crvenom krstu vodi i kik boks klub `Krstaši`. Bila je prva žena kaskader u Srbiji, u vreme pokušaja prećutnog gašenja Radničkog - štrajkovala je glađu, tako da je bezbroj tema za razgovor sa njom.

Predstavljamo Sašu Marjanovića, koji je u sredu postigao čak pet golova na jednoj utakmici, u utakmici niškog Radničkog sa Radnikom iz Surdulice. Pratimo rezultate utakmica Super i Prve lige Srbije u fudbalu, kao i na mečevima važnijih evropskih šampionata. Pratimo novo, trinaesto izdanje predolimpijske hronike `Na putu za Rio`, tu je i stalna rubrika `Legende`, u kojoj nam je ovoga puta sagovornik dugogodišnji šampion u rvanju Voja Tabački.

U ponedeljak se u Loznici igra jedinstvena fudbalska utakmica između navijača Crvene zvezde i Partizana, i to u humanitarne svrhe, u akciji pod nazivom `Za decu Loznice`.

Najavljujemo i takmičenje u boćanju i spremanju gulaša sportsko-rekreativnog udruženja osoba sa invaliditetom `Sve je moguće`. Sa nama je i Jovana Milanov, šarmantna dama sa beogradskog hipodroma, uspešan jahač u preskakanju prepona, kao i u dresurskom i daljinskom jahanju. Jovana drži časove mališanima, ljubimac joj je konj Eugen, kome često svira gitaru, uz to i peva.

Najavljujemo večerašnji vaterpolo meč Lige šampiona između vaterpolista Partizana i Pro Reka, uz asistenciju predsednika crno-belih Aleksandra Šoštara i trenera Vladimira Vujasinovića. Nataša Raketić se upravo vratila iz Francuske, u Lionu je razgovarala sa trenerom istoimenog kluba i selektorom naše košarkaške reprezentacije Marinom Maljković, kao i sa igračicom Milicom Dabović. 

Pirotski kej dobija nov izgled, uključujući i izložbeni prostor. U Oficirskom domu u Nišu u toku je izložba dela Anrija Matisa, u Užicu izlaže Nikola Žigon, novu izložbu za koji dan imaće i Kulturni centar u Pančevu. Kostimograf Tina Leposavić predstavlja se izložbom `Moj svet` u Požarevcu, u galeriji `Ozon` možete videti fotografije Mine Šarenac i Olje Marković, dok će u KC Grad od 3. maja svoje radove izložiti slikar Dejan Živković. Danas je Svetski dan džeza - širom Srbije biće obeležen `radno`, velikim brojem koncerata, od legendarnog Duška Gojkovića, do onih koji tek otkrivaju čari ovog muzičkog žanra. Na jednoj od tih svirki, osam dama pevaće džez, tim povodom u studiju je vokalna solistkinja Katarina Kačunković.

Govorimo i o dekupaž radionicama u kreativnom ateljeu `Artisima`, drugom `Savamala buk festu`, gitarijadi u Požarevcu, koncertu grupa `Neverne bebe` i `Artist` u Kragujevcu, promociji nove knjige Ivane Kuzmanović u Kikindi. Prva grupa studenata glume Dragane Varagić diplomirala je izvođenjem predstave `Porodične priče`. Marijana Aracki govori nam o predstavi `Zvezdarski vitez`, koja se igra na sceni pozorišta Boško Buha. Postavljena je nova predstava Dramskog studija u Kragujevcu- `Knjiga o džungli`. U goste nam dolazi Marko Stojanović, sa novim albumom, na kome je jedna od pesama posvećena njegovom ocu Ljubiši Stojanoviću Luisu, zvuk koji nudi Marko na novom projektu svakako je istinsko osveženje na muzičkoj sceni.

I ove subote podelićemo dosta lepih nagrada redovnim slušaocima emisije, u vidu ulaznica za kulturna i muzička dešavanja, uz pomoć stalnih saradnika, Doma omladine Beograda, Akademije 28 i Ustanove kulture Palilula.

Vitez kulinarstva Milijan Stojanić predložiće nam nešto lepo za Uskršnji ručak. Tu su i brojne informacije koje stižu tokom emisije, koju opravdano nazivaju i `sastankom bez dnevnog reda`, sadržaj i redosled diktiraju aktuelni događaji iz zemlje i sveta.

Urednik i voditelj emisije je Željko Stefanović.

Naslovna strana: Stanka Pejović

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво