Uhvati dan

U okviru emisije emitujemo: 06:03 Jutarnji dnevnik; 06:35 Dogodilo se na današnji dan; 07:00 Vesti; 07:05 Dobro jutro deco; 08:00 Vesti; 08:10 Srpski na srpskom

Iz sadržaja emisije izdvajamo:

Srpska pravoslavna crkva i vernici obeležavaju Veliki petak, dan kada je, prema hrišćanskom predanju razapet Isus Hrist. U Jutarnjem programu govorimo o tome koji su sve običaji u našem narodu bili, ili ostali u vezi sa tim crvenim slovom u crkvenom kalendaru. Etnolog Vesna Marjanović, objašnjava za naš program, šta su na Veliki petak bile jedne od glavnih odlika religijskog ponašanja u oblastima gde žive Srbi.

Za najbolje srednjoškolce i studente grad Niš je i u 2016. godini obezbedio stipendije. U narednih godinu dana stipendiju će dobijati 131 kandidat, a za ove namene grad je izdvojio 13 milona dinara. Na svečanosti na kojoj su srednjoškolcima i studentima uručeni ugovori o stipendiranju sa nekima od njih razgovarao je naš reporter Ozren Rašić.

Ni jedan uviđaj Inspekcije rada nije pokazao da zaposleni u fabrikama za proizvodnju automobilskih elektroinstalacija ''Jura'', za koje sindikati tvrde da su ispod standarda bezbednosti i zdravlja na radnom mestu , kaže Ministar za rad, Aleksandar Vulin. Sindikati i Unija poslodavaca traže od države da štiti radnike doslednom primenom važećih zakona. Detalje prenosi Ivan Jovanović. 

Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu, sa postavkom "Svet dinaosaurusa", za posetioce je otvoren i tokom uskršnjih i prvomajskih praznika. O postavci razgovaramo sa direktorkom Centra, Irenom Dubravac.

Na Svetski dan imunologije, u goste nam dolazi imunolog i član Društva imunologa Srbije, Ljiljana Sofronić-Milosavljević.

Petkom je tu i naš kviz znanja u kome možete da osvojite vredne nagrade.

Sa Vama - Marko Milojević. 

 

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се