Kod dva bela goluba

Dimitrije Mita Cenić bio je jedan od političkih delatnika, socijalista 19. veka, rođeni Beograđanin, poticao je iz ugledne beogradske porodice u kojoj je bilo više ministara i drugih uglednika toga vremena.

Još u ono vreme Cenić govori o tome da će se zapadnoevropske i centralnoevropske zemlje ujediniti u jednu veliku Ujedinjenu Evropu, što je u ono vreme stalnih ratova između evropskih zemalja bilo ne samo retko i smelo, već i vizionarski fascinantno predviđanje. Posebno je zanimljiva njegova knjiga "Ispod zemlje ili moja tamnovanja" u kojoj piše i ovo:

Ne sme se obećavati režim koji usrećava ljude, već treba dozvoliti čoveku da poseduje sredstva pomoću kojih će on sam sebi da izgradi sreću, jer jedino svaki pojedinac, svaki čovek za sebe, po naosob, zna šta je za njega sreća.

O Miti Ceniću, kao srpskom političkom Nostradamusu, govori prof. dr Dragan Simeunović.

Radio Beograd 1, 20.00

Код два бела голуба

Autor:
Војислав Карановић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво