Vreme sporta i razonode

Mlada teniserka Nina Stojanović prva je gošća novog izdanja porodičnog magazina Radio Beograda 1. Između učešća na brojnim turnirima u svetu, odigrala je dubl meč, prošlog vikenda, za našu FED kup reprezentaciju, u duelu sa Belgijom.

U Nišu je danas premijerno predstavljen film o FK Radnički, sa velemajstorom Marjanom Kovačevićem pričamo o velikom uspehu naše državne selekcije u rešavanju šahovskih problema, koji je ponovo postao prvak Evrope. Pratimo dešavanja na utakmicama Super i Prve lige Srbije u fudbalu, kao i na mečevima značajnijih evropskih šampionata. Tu je i novo izdanje predolimpijske hronike `Na putu za Rio`, kao i redovna rubrika `Legende`, u kojoj nam je ove subote sagovornik nekadašnji rukometaš Časlav Grubić.

U Kragujevcu, aktuelne dve pozorišne premijere - `San letnje noći` u Knjaževsko-srpskom teatru i `Kraljevski festival, u organizaciji udruženja `Super mama`. O novoj predstavi `Ko još jede hleb uz supu` govori reditelj Tara Manić, koju smo upamtili po čuvenoj replici `Neću da ti kažem, ćelavi`, u filmu `Mrtav ladan`, pre 13 godina. Mala glumica izrasta u ozbiljnog reditelja, ostala je verna svetu glume. Danas i sutra je premijera predstave `Alisa u zemlji Zmaja`, kojom DAH teatar obeležava četvrt veka rada - o tome govori glumica i reditelj Maja Mitić. U gostima nam je dr Miroslav Žunjić, predsednik Kluba ljubitelja igračaka, koji u svojoj kolekciji ima šest stotina gumenih Štrumpfova.

U klubu `Fabrika` sutra su `Uskršnje radosti za decu`, u Subotici je u toku Nedelja pravoslavlja, idemo u susret 42. festivalu `Majska pesma` i drugom dečjem baletskom festivalu u Beogradu.

U ponedeljak i utorak, u `Madlenijanumu`- `Krojcerova sonata`, uz učešće poznatog francuskog glumca Žana Marka Bara. U Kulturnom centru u Zrenjaninu večeras humanitarno izvođenje predstave `Ne igraj na Engleze`, a u ponedeljak komedija `Nušićev optimalan broj`. Sa nama u studiju biće i kantautor Srđan Marjanović, koji nam dolazi sa novim singlom pod nazivom `Dobri moj`.

Beležimo i veliki broj interesantnih izložbi - u galeriji 73 na Banovom brdu tradicionalna izložba Foto saveza Srbije `Na tragu svetlosti`. U Narodnoj biblioteci u Kuršumliji izložba povodom završetka projekta `Umetnost vizuelnog predstavljanja`, a u Kragujevcu `Dani studenata filma`. U Nebojša kuli na Dorćolu večeras program Književne omladine Srbije pod nazivom `Deo sam sveta`. U muzičkoj školi Stevan Mokranjac u Požarevcu- međunarodno takmičenje izvođača na drvenim duvačkim instrumentima.

Gošće su članice kvarteta Madam Bahe iz Austrije, koji je već prvim albumom osvojio niz međunarodnih nagrada i priznanja. Zanimljivo je da ga čine po jedna devojka iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Bugarske i Austrije. Sutra sviraju na Todo Mundo festivalu u Domu omladine Beograda. Sa nama će u studiju biti Jelena Popržan i Ljubinka Jokić 

U Narodnom muzeju u Kruševcu održana je promocija monografije o manastiru Veluće. U Narodnom muzeju u Zrenjaninu u toku je izložba `Banatska mala pruga`, u Kulturnom centru u Leskovu izložba dela Pabla Pikasa, dok u galeriji Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru izlaže nemačka umetnica Eva Aulman. U galeriji Društva arhitekata u Nišu izložba `Priroda Srbije`, u istom gradu- u paviljonu niške tvrđave, izložba `Olovo i krv`.

U Radul Begovom konaku u Zaječaru u toku je izložba fotografija Živojina Zdravkovića, izložba foto dokumenata je u Legatu Milića od Mačve u Kruševcu, dok se u Majdanpeku priprema međunarodna likovna izložba `Žene slikari`. Turistička organizacija Kragujevca osvojila je glavnu nagradu na međunarodnom sajmu turizma u Bijeljini.

Urednik i voditelj emisije je Željko Stefanović.

Naslovna strana: Nina Stojanović

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво