Talasanje

Da li je jak politički uticaj glavni kamen spoticanja domaćeg pravosuđa?  Koliko strah od gubljena posla i želja za napredovanjem u struci mogu biti presudni za donošenje pojedinih odluka tužilaca i sudija? Kako je Vlada reagovala na Izveštaj Saveta za borbu protiv korupcije u kome se navode brojni sistemski problemi?

Gosti Talasanja: Jelisaveta Vasilić, članica Saveta za borbu protiv korupcije i Miodrag Majić, sudija Apelacionog suda u Beogradu.

Autorka Dijana Ivanov Kadić.

 

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 11. apr 2016, 13:31)
anonymous [neregistrovani]

donosenje zakona

Citala sam negde da su Hrvatska i Bugarska imale slican problem sa hiperprodukcijom zakona. Tokom pristupa EU, bilo je potrebno u kratkom roku izvrsiti prilagodjavanje zakona evropskoj pravnoj tekovini. Njihovi parlamenti su velikom brzinom donosili nove zakone, poslanici nisu imali vremena ni da ih procitaju. Jos manje da razmisle da li se ti zakoni mogu primeniti u njihovoj zemlji. Samo su glasali "za", ni ne znajuci za sta glasaju. To je potpuno apsurdno. Ulazak u najdemokratskiju uniju na svetu se obavlja na krajnje nedemokratski nacin.

(ponedeljak, 11. apr 2016, 12:03)
Pejic Vera [neregistrovani]

komentar

Postovani,
pohvala za odabir gostiju, i pohvala za goste na hrabrosti i stavu, sto se sve redje moze dobiti od nekoga... Pitanje sudiji, da li je siguran da ce student koji je fakultet zavrsio u roku sa visokim ocenama, biti garantovano dobar kandidat za sudiju... ocene na fakultetu odavno nisu merilo znanja, a posebno ne hrabrosti i volje da se posao radi onako kako treba...Pozdrav iz Negotina

Talasanje Talasanje

Autor:
razni autori

Životne teme, atraktivni gosti, dobro raspoloženje, analiza aktuelnih dešavanja, vesti iz zemlje i sveta, najbolji voditelji i muzika. [ detaljnije ]