Romano Them

U Bukureštu je započela dvodnevna međunarodna konferencija “Zaboravljeni glasovi”, koja okuplja predstavnike Saveta Evrope kao i aktiviste romskog nevladinog sektora koji razgovaraju o romskim žrtvama tokom II Svetskog rata, u cilju da se postigne zvanično priznavanje genocida nad Romima.

Dokumentarni film "Slomljena tišina" bavi se stradanjima Roma u Drugom svetskom ratu, kao i pitanjima zašto Sinti i Romi ne govore o genocidu nad njihovim narodom.

Govorimo i o Svetskom danu Roma koji se proslavlja 8. aprila u celom svetu i koji povezuje pripadnike romskog naroda na svim meridijanima. Pokušaćemo da obuhvatimo najvažnije događaje u zemlji ali i u dalekim kontinentima kojima će biti obeležen ovaj značajan datum za globalnu romsku zajednicu.

Emisiju vode Branko Đurić i Hiriša Beriša.

 

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво