Sportski spomenar

Gost 259. emisije biće fudbaler Dragan Racić. Sportsku karijeru je počeo kao rukometni golman u rodnoj Crveniki, ali se ubrzo priklonio fudbalu. Najpre je branio gol „Crvenke“ pa „Borova“ odakle je 1965. prešao u „Crvenu zvezdu“.

Međutim, tokom 8 narednih sezona branio je samo na 90-ak utakmica. Vrhunske domete je ostvario u španskom „Kasteljonu". Od 1974. do 1982. branio je na oko 300 mečeva, pet godina je bio kapiten tima, a čak šest puta je dobijao „Trofej Rikardo Zamora" namenjen golmanu koji u kalendarskoj govini primi najmanje golova.

U emisiji će između ostalog govoriti: o svojim idolima Vladimiru Beari i Lavu Jašinu, kako je umesto u „Vojvodinu" prešao u „Crvenu zvezdu", o dva duela sa „Partizanom" koji su mu obeležili karijeru, o iskustvima stečenim u radu sa slavnim španskim fudbalerima Genrom i Alfredom di Stefanom, zbog čega u našem fudbalu nije uspeo do kraja da se iskaže, i životu posle amputacija potkolenica.

Autor Miroslav Nešić.

Radio Beograd 1 od 16 do 17 časova.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво