Uhvati dan

U okviru emisije emitujemo: 06:03 Jutarnji dnevnik; 06:35 Dogodilo se na današnji dan; 07:00 Vesti; 07:05 Dobro jutro deco; 08:00 Vesti; 08:10 Srpski na srpskom

Iz sadržaja emisije izdvajamo:

Rezolucijom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 22. mart je 1993. godine proglašen za Međunarodni dan voda, kako bi se širom sveta podigla pažnja javnosti na važnost vode i njen nedostatak u mnogim krajevima planete. Ove godine taj dan obeležava se pod sloganom ''Bolja voda, bolja radna mesta''. O tom važnom resursu ovoga jutra razgovaramo sa direktorom Programske kancelarije za jugoistočnu Evropu Međunarodne unije za zaštitu prirode, Borisom Ergom.

Svetska organizacija pantomimičara obeležiće različitim programima 22. mart - Svetski dan pantomime u više od 30 zemalja na četiri kontinenta. U Srbiji će u saradnji sa Vikimedijom Srbije biti organizovan uređivački maraton u pisanju članaka na Vikipediji. Naš gost je tim povodom, Marko Stojanović, predsednik Svetske organizacije pantomimičara.

Pre nekoliko dana, članovi kraljevske britanske porodice, Princ od Velsa i Vojvotkinja od Kornvola, u Novom Sadu otkrili su spomen tablu gde su živele tri Britanke koje su se decenijama bavile dobrotvornim radom i još od Prvog svetskog rata pomagale srpskoj ratnoj siročadi. Priču o njima čućemo od njihovih najbližih rođaka sa kojima je razgovarala Bojana Karavidić.

U susret 31. Letnjim olimpijskim igrama svakog utorka u Jutarnjem programu slušamo rubriku ''Na putu za Rio''. Rubriku priprema - Snežana Pantović.

 

Tradicija obeležavanja 22. marta kao Dana studenata Univerziteta u Nišu nastavlja se i ove godine. Studenski parlament niškog univeziteta u saradnji sa brojnim studentskim i omladinskim organizacijama, za razliku od ranijih, ove godine za studente organizuje brojne programe i sadržaje. Realizacija projekata ''Nedelja studenata Univerziteta u Nišu'' započela je prošle i završiće se naredne subote. Šta je sve do sada od programa održano i šta tek sledi, danas na Dan studenta niškog univerziteta, saznaćemo od našeg reportera Ozrena Rašića.

Događaje iz kulture preporučiće nam Jovana Veljković.

Sa Vama - Marko Milojević.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи