Vreme sporta i razonode

Slika koju vidite na naslovnoj strani emisije vezana je za naše prve goste u današnjoj emisiji, a sve je počelo od - ruske salate. Ove u vidu šahovskih polja, koju je napravila i, zbog nje, postala prvak Banata u specijalitetima Tamara Polić. Ispostavilo se da je ona, kao roditelj jednog od mališana, kooptirana u upravni odbor šahovskog kluba Aljehin iz Pančeva. Ovaj klub nema ni svoje prostorije, ali ima verne navijače i uspešne mlade igrače, sa međunarodnim nagradama- doći će nam Nemanja Mijoković i David Polić, kao i njihov trener Nenad Tomin.

Naši reprezentativci u futsalu pripremaju se za prvi baraž meč za Svetsko prvenstvo protiv Portugala, o čemu govori selektor Aca Kovačević. Na nedavno održanom Otvorenom prvenstvu Holandije u tekvondou, predstavnici Srbije osvojili su čak 15 medalja, o tome izveštava nosilac zlatnog odličja Miloš Gladović. Istražujemo gde je sada nekadašnji drugoligaš Topličanin iz Prokuplja, koji je u to doba bio `tvrd orah` za mnoge ekipe iz bivše Jugoslavije. Tu su i dve redovne rubrike - `Na putu za Rio`, kao i `Legende`, u kojoj razgovaramo sa nekadašnjim košarkaškim asom Srećkom Jarićem.

Približava se još jedna tužna godišnjica, svakog marta setimo se mučnog početka bombardovanja Srbije. U gostima nam je, tim povodom, čovek koji nas je svakodnevno, često i po 24 sata dnevno, informisao i upozoravao na vazdušnu opasnost. Pažnja, pažnja - naš gost je Avram Izrael. Gde je i šta sada radi ovaj vredni čovek, šta mu je sve ostalo u sećanju od tog vandalskog čina, saznaćemo tokom emisije.

Najavljujemo i nekoliko pozorišnih premijera- o komediji crnog humora o tri ženska principa `Ručni rad`, priča nam glumica Branka Šelić. U teatru Kart Blanš biće prvi put izvedena predstava `Život je loto`, sa Monikom Romić u glavnoj ulozi. U Pozorištu za decu u Kragujevcu prvo izvođenje komada `Kako nastaju ružne reči`. Novu predstavu priprema i Narodno pozorište u Pirotu, dok je u Kruševaćkom pozorištu bila premijera komada Aladin. Čućemo i Adu Raspor, solistkinju baleta Narodnog pozorišta, koja je na međunarodnom takmičenju u Kijevu osvojila drugu nagradu za klasičan balet i koreografiju. Pevačica Amira Medunjanin govori nam o svojoj aktuelnoj turneji po Srbiji,a u goste nam dolaze i Marija Kovačina i Vladimir Živković, članovi grupe VIS Limunada.

U parku Svetog Save u Nišu u toku je izložba meda. Govorićemo i o knjigama - novom ostvarenju Zlatka Longa, pisca sa Radan planine, zatim o knjizi doktora Lazara Trifunovića, kao i delu Dragana Bataveljića `Tako je živeo i stvarao Dragiša Nedović`, koja neguje uspomene na velikog kompozitora narodne muzike. U Kikindi je u toku karneval francuskog filma, u Leskovcu izložba o radu slikarke Nadežde Petrović, u galeriji `Maržik` u Kraljevu izložba veterana, dok je u biblioteci u Kuršumliji prikazan dokumentarni film o srednjovekovnim manastirima ovog dela Srbije.

Zanimljiva izložba pred nama u galeriji `Dar mar` - autor Nemanja Maraš snimao je svakodnevno, godinama, svoje prijatelje kako se bude i taj materijal sada iznosi na videlo. Fotograf i reditelj Darko Nikolić sinoć je otvorio humanitarnu izložbu u galeriji opština Vračar, sa portretima poznatih ličnosti. U galeriji `Mostovi Balkana` u Kragujevcu, u toku je izložba grafika Ivana Miladinovića. Neće izostati ni uobičajeni predlog jelovnika za nedeljni ručak viteza kulinarstva Milijana Stojanića, kao ni nagrade našim slušaocima, za brojne kulturne događaje, i to u saradnji sa Domom omladine Beograda, Akademijom 28, Ustanovom kulture Palilula i i Teatrom 78.

Urednik i voditelj emisije je Željko Stefanović

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара