Vreme sporta i razonode

Pouzdani štoper Crvene zvezde, iskusni odbrambeni igrač Savo Pavićević jedan je od gostiju porodičnog magazina Radio Beograda 1. Tokom emisije predstavljamo ženski rukometni klub Železničar iz Inđije, uvodimo u završnicu tradicionalnog memorijalnog turnira "Igrajmo za 16", pričamo o izgradnji bazena u Blacu, konkursu Sportskog saveza Kruševca za dodelu stipendija mladim talentima. Pratimo kretanje rezultata na utakmicama Super i Prve lige Srbije koje su u toku, kao i na duelima značajnijih evropskih fudbalskih šampionata.

U redovnoj rubrici "Legende", ove subote sagovornik nam je nekadašnji rukometaš Petar Fajfrić, koji je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio zlatnju medalju na Olimpijskim igrama 1972. godine u Minhenu.

Sedamnaestogodišnja Katarina Sikiruš, članica kluba Knez Lazar iz Petrovca na Mlavi, oborila je sve moguće rekorde kod nas u streličarstvu, u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. O ovom sportu razgovaraćemo i sa čelnim čovekom Streličarskog saveza Srbije Draganom Svilanovićem.

Beležimo i brojne događaje u javnom, kulturnom i umetničkom životu Srbije. U dečjem pozorištu Lane u Kikindi sutra je premijera "Medvedove ženidbe", u teatru Kart Blanš igra se "Tužno pače", a u Nišu je izvedena premijera predstave "Herostrat". Na velikoj sceni Narodnog pozorišta održana je premijerna obnova Pučinijevih jednočinih opera "Plašt" i "Sestra Anđelika". U Somboru se održava prva svetska umetnička olimpijada, u Kragujevcu festival kamerne muzike "Konvivum muzikum", u niškom Domu vojske drugi festival pirotskog kraja. U Šapcu se obeležava dva veka od dolaska Jevrema Obrenovića, dok je u Kulturnom centru Beograda u toku izložba fotografija Vesne Ćurčić "Pravljenje otadžbine".

U Kući Đure Jakšića grafike izlaže Milan Ignjatović, u Biblioteci grada Beograda slike i skulpture predstavlja Miloš Šobajić, u Umetničkom centru u Parizu u toku je izložba fotografija krajputaša, posebno iz perioda oslobodilačkih ratova 1912-1918. godine. Izložba "Libere" u toku je u Italijanskom institutu za kulturu, u Narodnom muzeju u Kikindi izlaže Neven Grujić, u Muzeju Smedereva predstavljene su fotografije Milana Jovanovića, a u Salonu likovne umetnosti u Kragujevcu izložba skulptura Milana Srećkovića.

Slobodan Popović Pop, slikar i vajar, izlaže u Narodnoj biblioteci u Leskovcu. Predstavljena je i nove knjiga dr Slavomira Gvozdenovića iz Temišvara pod nazivom "Obraćanje Beogradu". Maja Petrović objavila je knjigu "Vitki gurman", proizašlu iz blogova, dok je "Umetnost pregovaranja" naziv stručne knjige komunikacija, autora Dijane Carić. U Požarevcu su održane promocije knjiga Ane Stolić "Sestre Srpkinje2 i "Uspomene Delfe Ivanić", autora Jasmine Milanović. U gostima nam je Vlada Janković Džet, sa novim kompakt-diskom, kojim obeležava pola veka uspešnog rokerskog staža.

U muzičkom delu predstavljamo još jedan novi autorski projekat, zanimljivo muzičko ostvarenje Aleksandra Mitrovića.

Ni ove subote neće izostati uobičajeni predlog jelovnika za nedeljni ručak viteza kulinarstva Milijana Stojanića, kao ni brojne nagrade namenjene slušaocima emisije. Darodavci su naši provereni saradnici - Dom omladine Beograda, Ustanova kulture Palilula, Akademija 28 i Teatar 78, tako da će biti besplatnih ulaznica za razna, interesantna kulturna dešavanja. Nije na odmet podsetiti da je prva emisija Vreme sporta i razonode emitovana 13. marta 1960. godine, što znači da naš zajednički radio magazin sutra proslavlja 56. rođendan svog medijskog života.

Urednik i voditelj emisije je Željko Stefanović.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи