Vreme sporta i razonode

Naša zemlja je od 29. februara domaćin još jednog velikog tamičenja, evropskog prvenstva u mačevanju za kadete i juniore. Najuspešniji mladi mačevaoci Starog kontinenta okupiće se u Novom Sadu, o čemu pričamo sa trenerom Vladimirom Manjom i jednim od naših aduta na turniru, mladim Lukom Štiklicom. Predstavljamo aktuelnog šampiona u rukometu, ženski klub Radnički iz Kragujevca. Naši reporteri javljaju se sa utakmice polufinala Kupa Radivoja Koraća u Nišu, između  košarkaša Metalca i Mega Leksa, dok nam je u rubrici `Legende` sagovornik proslavljeni košarkaš i sportski radnik Dragan Kapičić.

Tokom emisije izveštavamo o kretanjima rezultata na utakmicama domaćeg, ali i značajnijih evropskih šamiponata. Pričamo o tek usvojenom Zakonu o sportu, tu je redovna rubrika `Na putu za Rio`, kao i zapis sa premijere filma o košarkašici Jeleni Milovanović. Čućemo kako protiče Slaninijada u Kačarevu, novi predlog jelovnika za nedeljni ručak i ove subote stiže od viteza kulinarstva Milijana Stojanića.

Najavljujemo koncert italijanske džez dive Kristine Zavaloni u Kragujevcu, večerašnji koncert grupe Legende u Centru `Sava`, zajednički singl Aleksandre Kovač i Marka Tolje, veče pijaniste Bogdana Đorđevića u Kolarčevoj zadužbini, druženje sa mladom violinistkinjom Jovanom Stošić u `Gvarnerijusu`, dok će o novom singlu svojih `Nevernih beba` i futurnom albumu, koji se očekuje tokom marta, u studiju govoriti lider benda, kompozitor i klavijaturista Milan Đurđević.

Biće reči i o filmu `Enci-menci`,koji govori o tradiciji i narodnom stvaralaštvu, zatim o novom bioskopu sa pet zvezdica u Zrenjaninu. Upoznaćemo pozorišnu trupu `Ludum ludum`, najaviti veče sa Matijom Bećkovićem u SKC-u, čuti nešto više o predstavi `Istrajnost`, koju večeras izvodi teatar `Le studio`. Naredne subote na sceni Raša Plaović premijerno će biti izvedena dva komada - Jovan Veselinović postavlja balet `Puškin`, dok je drugi motivisan kultnim romanom Franca Kafke `Proces`. Balet `Nikom ovde nije stalo do Jozefa` postavila je umetnica i koreograf Milica Jević- Drndarević, naša današnja gošća.

Najavljujemo i više interesantnih izložbi - Jasne Višnjić, Tijane Radenković, Svetozara Pajića Dijaka, kao i one koje se održavaju u Kragujevcu, Zrenjaninu, Čačku, Gornjem Milanovcu, Beogradu. Obilazimo i biblioteke u Novoj Varoši i Požegi,  muzeje širom Srbije, dok će nam o premijernom izvođenju predstave `Kaza Novak`, na sceni Ustanove `Vuk Stefanović Karadžić` govoriti gošća u studiju, glumica Vanja Milačić.

Neće izostati ni druge, brojne aktuelnosti iz sveta sporta, ali i javnog, kulturnog i umetničkog života. Našim redovnim slušaocima besplatne ulaznice za kulturna dešavanja pripremili su Dom omladine Beograda, Akademija 28, Ustanova kulture Palilula i dečji Teatar 78. U gostima nam je i vrsni džez muzičar Milan Petrović, koji nam premijerno donosi novi materijal svog kvarteta.

Urednik i voditelj emisije je Željko Stefanović.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи