Uhvati dan

U okviru emisije emitujemo: 06:03 Jutarnji dnevnik; 06:35 Dogodilo se na današnji dan; 07:00 Vesti; 07:05 Dobro jutro deco; 08:00 Vesti; 08:10 Srpski na srpskom

Sezona zimskih slavlja polako prolazi što nedvosmisleno najavljuju i protesti i štrajkovi zakazani za danas. U podne i pet minuta, jednosatni štrajk upozorenja održaće Sindikat pravosuđa Srbije zbog najavljenog otpuštanja zaposlenih na određeno vreme; naša gošća je predsednica sindikata, Slađanka Milošević.

Inicijativa "Novinari ne kleče" najavljuje treće protestno okupljanje medijskih profesionalaca u 19 časova u 13 gradova u Srbiji pod nazivom "Predsedniče Vlade, ko je ministar odbrane?" pozivajući i građane da im se pridruže u otporu seksizmu i rodnoj diskriminaciji u izjavama i postupcima državnih funkcionera i odbrani prava na informisanje u javnom interesu; tim povodom, iz Niša, telefonom će se uključiti novinar i član Inicijative, Predrag Blagojević.

Predstavnici reprezentativnih sindikata obrazovanja Srbije, posle sastanka sa ministrom prosvete, objavili su da je donet zajednički zaključak da je predloženi Zakon o platama u javnom sektoru loš i da ne može da ispuni očekivanja prosvetnih radnika u vezi sa poboljšanjem njihovog materijalnog položaja. Šta su sledeći potezi sindikalaca - razgovaraćemo sa predsednikom Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije, Tomislavom Živanovićem.

Kako je bilo na svečanom otvaranju Evropskog prvenstva u vaterpolu u Beogradu, čućemo u reportaži Snežane Pantović.

Poći ćemo u susret proslavi Dana oslobođenja Niša, kada se tradicionalno uručuju i godišnje nagrade grada najboljim pojedincima i kolektivima.

Novost je i da je Radio Beograd 1 prisutan na društvenoj mreži tviter, što ćemo vam približiti u razgovoru sa kolegom Nenadom Militarevićem.

Sa Vama - Elizabeta Arsenović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво