Vreme sporta i razonode

U sportskom delu emisije sređujemo utiske između dve utakmice fudbalske reprezentacije Srbije, protiv Albanije i Portugala. Pratimo prve utakmice Evropskog prvenstva u odbojci, dešavanja na teniskom turniru u Pekingu, predstavljamo ženski rukometni klub Minakva iz Novog Sada, novi sistem ligaškog takmičenja u džudo sportu, pratimo rezultate susreta Prve lige Srbije, dok je u redovnoj rubrici "Legende" sagovornik Tomislava Santrača proslavljeni košarkaš Željko Jerkov, koji živi i radi u svom Splitu.

Priznati glumac Ivan Bekjarev prava je spona između sporta i razonode. O fudbalu i košarci uvek je raspoložen da priča, baš kao i o svojim studentima glume i predstavama, posebno o aktuelnom kabareu, s kojim upravo obilazi Srbiju.

Iz pozorišnog sveta je i glumica i reditelj teatra "Boško Buha" Anka Gaćeša, koja će nam dočarati predstavu "Moj život, priča o Isidori Dankan", u kojoj se pojavljuje u dvostrukoj ulozi.

Najavljujemo međunarodni sajam i kongres kozmetike u Beogradu, sajam turizma u Novom Sadu, festival zdrave hrane u Somboru, biće reči i o tek završenom festivalu zdravlja u Ćićevcu i sajmu knjiga u Kruševcu. U Leskovcu se održava 5. samit fotografa bivše Jugoslavije, u "srpskoj Atini" manifestacija "Novi Sad Open Art", u Kragujevcu 10. "Inter Joakim fest".

Literata Bogdan Bodija Kukolj iz Žitišta dobio je priznanje za svoje stihove u Sloveniji,a u goste nam dolazi i Lidija Ćirić, predstavljajući svoj prvi roman pod nazivom "Rekvijem za jedan dan".

Govorimo, još, o festivalu "B.U.N.T." Idemo u susret novoj tv seriji naše kuće, "Čizmaši", pričamo o pozorišnim predstavama "Na dnu" i "Kafa i cigarete", novoj knjizi reditelja Srđana Dragojevića. U Galeriji naivne umetnosti u Kovačici večeras se otvara izložba Jana Knjazovića, u "Galeriji 77" u Nišu izložba slika Ivane Jerković, u kragujevačkoj galeriji "Rima" izložba Biljane Đurđević. U ponedeljak se u Grafičkom centru otvara izložba "Crteži i knjige" Aleksandra Rasulića. Modni kreator Sanda Ristovski Grlić imala je uspešnu reviju svojih modela u ambasadi Srbije u Budimpešti.

U Pozorištu mladih u Novom Sadu u sredu je na programu predstava "Razgovori u četiri oka", u čijoj je dramatizaciji učestvovala i naša sagovornica, glumica Mia Radovanović.

U "Artget" galeriji Kulturnog centra, u Beogradu je u ponedeljak klavirski resital gosta iz Banjaluke Dinka Blagojevića. Sa nama je i profesor muzike Aleksandar Miljković, koji je komponovao i svojoj omiljenoj emisiji VSR namenio i trajno poklonio čak tri svoje kompozicije.

Neće izostati ni uobičajeni predlog jelovnika za nedeljni ručak viteza kulinarstva Milijana Stojanića, a zanimljivo je i gostovanje predsednika Udruženja "1, 2, 3", Marka Dimitrijevića. Članovi ovog `kluba` bave se društvenom igrom takmičarskog karaktera, vozeći male automobile, poput onih iz naših mladosti ranih. Nostalgija i adrenalin na jednom mestu, i to kod predstavnika raznih generacija ljubitelja automobilčića.

Poštovanim slušaocima ove subote dodeljujemo besplatne ulaznice za programske sadržaje Doma omladine Beograda, Ustanove kulture Palilula, "Teatra 78" i pozorišta "Boška Buha".

Urednik i voditelj emisije je Željko Stefanović.

Radio Beograd 1, 15.30

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи