Vreme sporta i razonode

I ovog vikenda pratimo sportska dešavanja i izveštavamo o rezultatima utakmica, a govorimo i o pozorišnim i filmskim premijerama, izložbama, koncertima i drugim kulturno-umetničkim manifestacijama. Na početku emisije, u okviru redovne rubrike `Legende`, koju priprema Tomislav Santrač, čućemo reprizu razgovora sa proslavljenim fudbalerom Draganom Holcerom, koji je preminuo pre tri dana u Splitu.

Pratićemo dešavanja na derbiju ženske fudbalske lige između Mašinca i Spartaka, čuti priču o ženskom rukometnom klubu Izvor BB iz Aranđelovca, a Miroslav Nešić uvodi nas u 5. evropsko prvenstvo u odbojci čiji je domaćin Holandija, uz javljanja s prvog meča naše reprezentacije, protiv selekcije Nemačke. U Lajkovcu se igra Balkanski kup za odbojkašice, u finalu se sastaju Železničar i turski Trabzon, uoči ovog meča pričamo sa trenerom naših predstavnica, Nikolom Jerkovićem.

Ovog vikenda u Beču se održavaju Dani evropske baštine, u Gornjem Milanovcu festival `Kratki metar`, u Nišu Dani Japana, u Novom Sadu kongres `Ishrana budućnosti danas i sutra`. U Kraljevu se sutra odvijaju takmičenja u moto sportu, u Kuršumliji rokeri sviraju za pomoć 10-godišnjoj Dunji Jovanović, u Beogradu su aktuelni Festival senzualnog plesa, drugi Beogradski sakspirijens festival, peti po redu Stend ap fest, kao i drugi regionalni festival kafe, čaja i toplih napitaka `Kofi fest`.

U gostima nam je mlada pijanistkinja Dalida Grmuša, uoči novog solističkog koncerta, kao i pisac Tatjana Vilimonović, koja najavljuje promociju svog novog romana `Sunce je i danas tu`. S njom je i Nevena Jovanović iz FIBI organizacije za slepe i slabovide osobe, koja postavlja audio izdanje ove knjige.

U sportskoj dvorani u Šumicama dešava se Evropski kup u džudou. Pozorište za decu u Kragujevcu osvojilo je nagrade na međunarodnim festivalima u Bugojnu i Podgorici, ovih dana imaju i premijeru predstave `Petar Pan`. Glumica Isidora Rajković govori o premijeri predstave Knjaževsko-srpskog teatra u  Kragujevcu `Jelisaveti ljubavni jadi zbog molera`. U Gornjem Milanovcu premijera kabarea za mališane `Deca ne izlaze iz mode`. U gostima nam je mlada glumica Jelena Trkulja iz pozorišta `Boško Buha`, povodom nedavne premijere predstave `Kralj komedije`.

Beležimo i brojne izložbe: Jasne Višnjić u studiju `Šund` u Čumićevom sokačetu, Suzane Dželetović u Kragujevcu, `Priča o hlebu` Narodnog muzeja iz Kraljeva, `Istorija pisana modom` u Muzeju grada Novog Sada, izložbu o Narodnom pozorištu `Toša Jovanović` iz Zrenjanina. U kluturnom centru `Grad` večeras je muzički `Gradski klinč`, u SKC-u 13. međunarodni salon stripa, manifestacija `Grožđedarje` sutra je u restoranu `Stenka`, radionica `Oseti umetnost` u novosadskoj Galeriji Matice srpske,čućemo i Milicu Jeftimijević Lilić, našeg istaknutog pisca, čija je zbirka pesama `Vatra i slovo` nedavno objavljena u Bariju, na italijanskom jeziku. Karikaturista Aleksandar Blatnik ima novu nagradu, ovoga puta iz Vršca. U Nišu se od 2. do 4.oktobra održava sajam automobila.

Iz grada na Nišavi stiže nam i sjajna džez grupa `Ejot`, sa golemim diskografskim iskustvom u inostranstvu, ovi momci večeras imaju koncert u Domu omladine Beograda. Zanimljiva je i priča o osobama trećeg doba koje sve više pažnje poklanjaju kompjuterima, makar da bi lakše komunicirali sa svojim najmilijima. Brojni besplatni kursevi za njih po pravilu su popunjeni do poslednjeg mesta. Neizostavni deo emisije je i predlog jelovnika za nedeljni ručak viteza kulinarstva i akademika gastronomije Milijana Stojanića, koji se danas javlja sa Župske berbe u Aleksandrovcu.

Urednik i voditelj emisije je Željko Stefanović.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво