Doživeti stotu

Ovog jutra govorimo o aktivnom i kreativnom starenju. To je bila i tema ovogodišnjeg trodnevnog Festivala "Zlatno doba" u organizaciji Grada Beograda i Gerontološkog centra Beograd.

Predstavićemo i laureate Festivala "Zlatno doba", među kojima su i dvojica novinara i voditelja Prvog programa Radio Beograda. Đorđu Nenadoviću, voditelju emisije „Karavan" pripala je nagrada „Zlatno doba za životno delo", a osnivač i dugogodišnji urednik emisije „Doživeti stotu" Vidak Maslovarić dobio je priznanje „Zlatna reč za humano novinarstvo".

U Vrnjačkoj Banji u utorak, 29. septembra, počinje Osma Olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba na kojoj će se okupiti hiljadu penzionera iz cele Srbije. Naš gost biće član Organizacionog odbora te manifestacije Milorad Stošić sa kojim će direktno iz Niša razgovarati Ozren Rašić.

Povodom obeležavanja stogodišnjice od povlačenja srpske vojske i naroda preko Crne Gore i Albanije naša ekspedicija sastavljena od profesionalnih sportista i planinara krenuće početkom zime putanjom "Albanske golgote". Od Peći, preko Čakora i Prokletija, peške će stići do albanske obale - do Drača. Biće to svojevrsna rekonstrukcija povlačenja srpske vojske u lošim vremenskim uslovima i po neprohodnim putevima. O "Albanskoj golgoti" sto godina posle, govori vođa ekspedicije Marko Nikolić.

Urednik i voditelj Marina Stojadinović.

Radio Beograd 1, 09.05

Naslovna strana: Đorđe Nenadović

Foto: Marina Stojadinović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво