Vreme sporta i razonode

Prvi gost ovog izdanja porodičnog magazina Radio Beograda 1 je predsednik ženskog fudbalskog kluba Crvena zvezda Sveta Mirković, koji nosi divne uspomene sa gostovanja u Banja Luci i priprema na Zlatiboru crveno-belih dama u kopačkama za novu sezonu koja počinje danas. Zvezdašice već u 1. kolu igraju derbi u Novom Sadu, protiv Vojvodine.

Mladi vatepolista Nikola Jakšić takođe je u našem studiju. Jedan od momaka koji su na pravi način proneli čast i slavu srpskog sporta, i to na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u Kazanju.

Predstavljamo i mlađanog Jovana Stevanovića, koji se na Prvenstvu Evrope u ubrzanom šahu okitio zlatnom medaljom. Najavljujemo košarkaški turnir "Trofej Beograda", biće reči o novoj pobedi Novaka Đokovića i večerašnjem polufinalnom meču u Montrealu, a tokom emisije objavljivaćemo i rezultate utakmica Prve lige Srbije, kao i važnijih fudbalskih evropskih šampionata. Sa nama je i nadarena pevačica Katarina Kostić, inače član Saveza slepih i slabovidih u Leskovcu. Čućemo kako je protekao performans u Pančevu pod nazivom "Kaži da", pod patronatom Književne omladine Srbije.

Skrećemo vam pažnju i na muzičke festivale u Banatskom Sokocu i Banatskom Novom Selu, međunarodni festival horova i kamernih ansambala u Kragujevcu, 3. međunarodnu pesničku manifestaciju "Orfej na Dunavu" u Kostolcu, festival domaćeg studentskog filma u Požegi, besplatnu školu plesa za odrasle na Starom DIF-u, Igre na vodi u Kragujevcu. GAK Narodni front pokrenuo je edukativno-informativni časopis pod nazivom "Front magazin".

Vodimo računa i o ljubiteljima umetnosti - biće reči o izložbi virtuelne umetnice Karoline Mudrinski u Muzeju savremene umetnosti, izložbi "Beskrajni plavi krug", autora Dragane Knežević iz Negotina, u "Staroj kapetaniji", zatim o postavci "Ritmogrami" u Muzeju nauke i tehnike, kao i o izložbi "Hod kroz sećanje" Jelene Zdravković, u galeriji "Singidunum".

Predstavom u Zrenjaninu, večeras počinje serija kabaretskih programa Ivana Bekjareva, u kojima se, kao muzička podrška, pojavljuju članovi grupe "Zarđali ekser". U Kragujevcu je sutra uveče program "Haos animatori", uz goste iz Novog Sada.

Novinar i publicista Peca Popović dobitnik je nagrade "Stefan Prvovenčani" na Raškim duhovnim svečanostima, dok je laureat za životno delo na aktuelnom "Nišvilu" saksofonista Jovan Maljoković. Neće izostati ni uobičajeni recept viteza kulinarstva Milijana Stojanića.

Urednik i voditelj emisije je Željko Stefanović.

Fotografija sa naslovne strane preuzeta sa: facebook.com/ZFKCrvenaZvezda

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи