Vreme sporta i razonode

Sportski deo porodičnog magazina Radio Beograda vrlo je raznovrstan - počinje izveštajima reportera sa utakmica 17. kola Super lige Srbije u fudbalu, nastavlja ranije najavljenim razgovorom sa olimpijcem Emirom Bekrićem, a podrazumeva i praćenje dešavanja na sportskim objektima širom zemlje i Evrope.

Kad smo već kod atletike, Ivana Španović i njene kolege brane čast Srbije na dvoranskom PE u Geteborgu.  

Novak Đoković je u završnici turnira u Dubaiju, privodi se kraju ligaški deo u obe konkurencije u odbojci, zanimljive su utakmice ABA lige u košarci, kao i mečevi fudbalskih utakmica sa svih strana meridijana, posebno novi večiti "el klasiko", između madridskog Reala i Barselone.

Ženski odbojkaški klub Poštar do nedavno je bio superioran u domaćem prvenstvu i kupu, iznedrio bezbroj bisera ovog sporta u svim kategorijama, a danas doživljava sumorne dane. Gotovo zaboravljen od svih, još uvek funkcioniše, ali zahvaljujući isključivo entuzijazmu i žestokom trudu Biljane Mihailović, koja će biti gost ove emisije.

Iz Kolumbusa, u američkoj državi Ohajo, javlja nam se atraktivna Marsela Ela Ilić, naša predstavnica na prestižnom "Arnold klasik" takmičenju u fitnesu i bodi-bildingu, čiji je osnivač slavni Švarceneger. Marsela je već jednom bila sastavni deo ovog nadmetanja, pa je "preko bare" odletela s velikim ambicijama, verujemo opravdanim.

Govorimo i o bridžu, zanimljivoj igri s kartama, i to kroz priču o bridž klubu Niš, koji je izborio plasman u plej of prvenstva Srbije. Dosta vatre ima u svetu domaćeg ženskog fudbala -posle izbacivanja LASK Crvene zvezde iz lige, sasvim realne nade za visok plasman ima i niški Mašinac, koga decenijama predvodi naš sagovornik Perica Krstić.

Iz sporta još i ovo - u Vranjskoj banji u toku je izgradnja balon sale, za sve namene.

Iz javnog i kulturnog života takođe mnogo aktuelnosti, od Festa i Beosonga, preko "Kupina festa", do koncerata Frajli i Željka Samardžića u Beogradu, odnosno grupe Galija u Nišu, sve povodom Dana žena.

Glumac Kruševačkog narodnog pozorišta Dragan Marinković najavljuje premijeru predstave "Mi čekamo bebu" za 6. mart, a Tamara Dragičević priča o već čuvenom "Konstantinu", pompezno izvedenom u gradu na Nišavi.

U Ateljeu 212 održano je izuzetno veče u čast mlade pesnikinje Ane Ilić, koja se zdravstvenim problemima opire - talentom i pisanjem. Čućemo i novoproklamovane vitezove, psihologa Žarka Trebješanina i reditelja Srđana Karanovića, govorimo i o knjizi pod nazivom "Biti rokenrol", autora Pece Popovića i Mihajla Pantića.

Mladi guslar Milan Mrdović najavljuje tradicionalno druženje ljubitelja ovog instrumenta u Ruskom domu u Beogradu.

I to nije sve u ovom specifičnom sastanku bez dnevnog reda, subotom popodne. Uz ostalo,čućemo i redovni predlog jelovnika viteza kulinarstva i akademika gastronomije Milijana Stojanića.

Urednik i voditelj emisije je Željko Stefanović.

Radio Beograd 1, 15.30

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво