U središtu pažnje

Kraj oktobra i početak novembra tradicionalno su rezervisani za Nedelju štednje, koja započinje Svetskim danom štednje 31. oktobra. I pored kolebanja kursa domaće valute, propadanja pojedinih banaka, pa i nedavnog povećanja poreza na deviznu štednju- najnoviji podaci NBS pokazuju da je, u poređenju sa prethodnom godinom, dinarska štednja porasla za tri milijade dinara, a devizna za 400 miliona evra.

Uoči početka Nedelje štednje U središtu pažnje istražujemo - da li rast štednje, uprkos krizi, pokazuje da su građani zadržali poverenje u domaći bankarski sistem, da se u Srbiji isplati štedeti, u kojoj valuti - dinarima ili evrima, šta će ove godine banke ponuditi u Nedelji štednje, koliko novca ostaje van bankarskog sektora u tzv. "slamaricama", zašto su u Srbiji i dalje nerazvijeni alternativni vidovi štednje poput životnog osiguranja, ulaganja u investicione i fondove privatnog penzijskog osiguranja?

Gosti emisije su Veselin Pješčić, viceguverner Narodne banke Srbije, zadužen za monetarnu politiku i Dušan Uzelac, direktor portala Kamatica.

Urednik i voditelj emisije je Olivera Simić Milošević.

Radio Beograd 1, 17.00

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара