Vreme sporta i razonode

Novak Đoković u finalu Rolan Garosa, odbojkaši Srbije na Olimpijskim igrama u Londonu. To su glavne sportske vesti, pa su u centru pažnje i slušalaca ove emisije. Prvi reket sveta bio je bolji od Federera i u finalnom meču ukrstiće rekete sa Nadalom, dok su članovi odbojkaške reprezentacije, pobedom nad Iranom, i teoretski obezbedili učešće na najvećoj planetarnoj sportskoj smotri.

Startovalo je i Evropsko prvenstvo u fudbalu - sedam golova prvog takmičarskog dana, na dve utakmice. A danas se sastaju Holandija - Danska i Nemačka - Portugal. O tim mečevima i značaju takmičenja, pored ostalih, govore Dragan Džajić, Ilija Petković, Bane Ivanović, Vladimir Vermezović, Marko Nikolić.

U Inđiji se igra finale Kupa Srbije za dame, sastaju se Crvena zvezda i subotički Spartak, pa o ovom meču govore njegovi akteri Violeta Slović, Mimica Pavlović, Ivana Erac, Darko Stojanović.

Tragična smrt 24-godišnjeg veslača iz Smedereva, ali i trenera španskog Viljareala, koji je na klupi ovog kluba proveo nepuna 24 sata, povod su za nove priče o zdravlju u sportu i oko njega. Čućemo i doskorašnjeg ministra omladine i sporta u Vladi Republike Srbije, Snežanu Samardžić Marković, koja je - po opštem mišljenju - odlično obavljala tu funkciju u prethodnom sazivu.

Beležimo i razna dešavanja iz oblasti javnog i kulturnog života - glumac Dragan Marinković Marinko priča o Pinokiju, poslednjoj premijeri u ovoj sezoni kruševačkog Narodnog pozorišta, a glumica Miljana Kravić o predstavi "Slavuj - kineski car", višestruko nagrađivanoj na brojnim festivalima. Premijerno slušamo novi singl Aleksandre Radović, dok će nam pop - džez pevačica Irena Blagojević govoriti o jednom lepom koncertu i, takođe, predstaviti novu numeru sa svog repertoara.

Gošća iz Ljubljane Jelica Greganović dočarava nam roman "Ispod sedmog neba", koji je već dočekao i svoje treće izdanje. U gostima nam je, takođe, i Biljana Pajić, profesor irskog plesa - ona sa svojom trupom redovno dobija ovacije na gostovanjima po zemlji i svetu.

Biće reči i o gostovanju modnog veterana Pjera Kardena u našem glavnom gradu, o novom romanu Vedrane Rudan, manifestaciji "Višegradska staza", postavljanju spomen ploče proslavljenom košarkašu Radivoju Koraću Žućku, na njegovom ćošetu, kod nekadašnjeg bioskopa "Jadran", Festivalu dizajna, premijeri Pučinijeve "Sestre Anđelike" na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, bioskopu na otvorenom u amfiteatru Sportskog centra Olimp, predstavi za decu "Carevo novo odelo", dokumentarno - igranom filmu "Đorđe Vajfert", koji će 15. juna biti premijerno prikazan na TV programu naše kuće.

Sve to garnirano dobrim notama i uz obavezno učešće viteza kulinarstva Milijana Stojanića, s novim predlogom jelovnika za nedeljni ručak.

Urednik i voditelj emisije je Željko Stefanović.

Radio Beograd 1, 15.30

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи