U središtu pažnje

Na koji način Zakon o zaštiti korisnika finansijskih usluga štiti interese klijenata koji su nezadovoljni poslovnom politikom banke?

U Srbiji je pre nekoliko dana prvi put doneta presuda u korist klijenta u sporu s bankom. I to nije jedinstven slučaj da se protiv banaka vode sudski sporovi. Stručnjaci kažu da će Zakon o zaštiti korisnika finansijskih usluga ne samo sačuvati građane od samovolje banaka, već će smanjiti i posao sudovima kod kojih nezadovoljni klijenti uveliko traže zaštitu.

U NBS ističu da se građani najviše žale na promenu visine kamatnih stopa i marži, neblagovremeno obaveštavanje jemaca o postojanju neizmirenog dugovanja glavnog dužnika, poteškoće u otplati dugovanja po osnovu kredita u švajcarskim francima, probleme pri prevremenoj otplati kredita kao i na obračun kamate na dug po kreditnoj kartici.

Kakva je procedura ukoliko imate prigovore na rad finansijskih institucija, odnosno banaka, kome da se najpre obratite?

Gosti emisije su Zoran Grubišić, profesor Beogradske bankarske akademije i Dušan Uzelac, direktor sajta Kamatica. Putem telefona uključićemo u razgovor i Miroslava Marinkovića, ekonomistu.

Emisiju uređuje i vodi Olivera Simić Milošević.

Radio Beograd 1, 17.00

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво