U središtu pažnje

Prema podacima Udruženja banaka Srbije, probleme u otplati kredita ima oko 110 hiljada građana, a trenutno je aktivirana 271 hipoteka. Mada su građani Srbije, sa 818 evra po stanovniku najmanje zaduženi u Evropi (u Hrvatskoj 4000 evra po stanovniku), zabrinjava činjenica što, zbog gubitka posla ili smanjenih prihoda, raste broj onih koji kasne sa otplatom kredita.

Zbog ekonomske krize preko 13 hiljada kompanija duguje bankama, a s obzirom da je reč o velikim iznosima, to predstavlja ozbiljan problem, kako za preduzeća tako i za banke.

Šta mogu da preduzmu dužnici koji nisu u mogućnosti da izmiruju svoje obaveze - građani, preduzetnici, velike firme? Postoji li mogućnost dogovora sa bankama i na čemu se zasniva?

Sagovornici emisije su Veroljub Dugalić, generalni sekretar Udruženja banaka Srbije i Dušan Uzelac, direktor sajta Kamatica.

Emisiju uređuje i vodi Olivera Simić Milošević.

Radio Beograd 1, 15.00

broj komentara 0 pošalji komentar
U središtu pažnje U središtu pažnje

Autor:
Redakcija magazinskog programa

Svakoga radnog dana emisija "U središtu pažnje" donosi intervju sa našim najboljim analitičarima i komentatorima, političarima i ekspertima, društvenim inovatorima i drugim poznatim ličnostima, ili ličnostima koje će ubrzo postati poznate. [ detaljnije ]