Vreme sporta i razonode

Samo osam dana deli nas od starta evropskog šampionata u rukometu, čiji je domaćin naša zemlja. Vršac, Niš, Novi Sad i Beograd spremni su da ugoste najbolje reprezentacije starog kontinenta, kao i njihove brojne navijače.

Miloš Petronijević,direktor turnira u Nišu, jednog od gradova domaćina, gost je u našem studiju i uverava nas da je sve spremno za start značajnog takmičenja.

To nije sve što se tiče rukometa - u rubrici "Bolja prošlost", sagovornik Tomislava Santrača je proslavljeni stručnjak Zoran Tuta Živković.

Govorićemo i o rukometašima Crvene zvezde, kao i ženskom rukometnom klubu Železničar iz Inđije.

Još jedan istinski šampion gost je porodičnog magazina Radio Beograda 1. Član naše olimpijske odbojkaške reprezentacije iz 1996, Dejan Brđović, posetio nas je u društvu ćerke Ane, koja je krenula očevim stopama. 

Nekadašnji velemajstor igre na mreži danas je uspešan i u trenerskoj profesiji.

Posle Radničkog iz Kragujevca, Asistela iz Novare i Baku Rabite iz Azerbejdžana, sada je trener ženskog rukometnog kluba Vizura, sa kojim planira istinski bum na domaćoj klupskoj sceni, kao i izlazak na međunarodnu scenu.

Biće reči i o prelaznom fudbalskom roku u Srbiji, gde beležimo i neka lepa dešavanja. Sve je manje stranih igrača sumnjivog kvaliteta, oslonac postavljen na domaće snage, a lepa je i priča o FK Smederevo, o kome je brigu, posle odustajanja generalnog sponzora, preuzeo grad.

Redovno pratimo i vaterpolo i idemo u susret evropskom prvenstvu. Naše "kapice" su na turniru u Hiosu, odakle nam se javljaju golman Slobodan Soro i generalni sekretar vaterpolo organizacije Marko Stefanović. Naš sagovornik je i Branislav Jeftić, šef srpske misije na Olimpijskim igrama u Londonu.

Iz sveta muzike donosimo nekoliko lepih iznenađenja i zanimljivih sagovornika, a neće izostati ni tradicionalni predlog jelovnika našeg stalnog saradnika, viteza kulinarstva i akademika gastronomije Milijana Stojanića.

Urednik i voditelj emisije je Željko Stefanović.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи