Muzička pletenica

Neki vele da je slavu stekla preko noći, drugi da je iz rodnog Doboja do prestonog grada i titule najpopularnije narodne pevačice došla kroz kafane na magistrali.

Zilha Barjaktarević alias Silvana Armenulić, kći bosanskog poslastičara i jedno od desetoro dece često je kasnije u životu bila u depresiji govoreći: "Jao, ovaj život moj! Neka ide sve u đavola, kad mi ništa ne ide od ruke! Nit' brak nit' ovo, nit' ono..." Čak je i otpevala svoju životnu priču, pesmom "Šta će mi život..."

A, on je nju napustio kobnog 10. oktobra 1976. kada su tragično nastradali u saobraćajnoj nesreći i njen tadašnji suprug, violinista Miodrag Jašarević kao i rođena sestra Mirjana (Merima) Barjaktarević.

Pored portreta Silvane Armenulić, emisija sadrži kratku biografiju međuratnog izvođača Josipa Milinka iz Mola, a rubrika "Gajdama u oro" biće posvećena Radu Simionu, zetu čuvenom profesoru naia Fanike Luke i vrsnom instrumentalisti.

Radio Beograd 1, nedelja, 14.00 

 

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 07. okt 2010, 19:52)
anonymous [neregistrovani]

rumljanin

Hvala Vam mnogo zbog emisije koja ce biti posvecena najboljoj pevacici Silvani Armenulic ! Definitivno ste najbolje emisija na Radio Beogradu, to je jedina emisija koju slusam na vasem radiju ! Svaka cast ralizatorima emisije !!

Muzička pletenica Muzička pletenica

Autor:
Nenad Kamidžorac

Melodija, harmonija i ritam predstavljaju «triest» svake muzičke forme, samim tim i narodne muzike koja je, u ostavštini, uglavnom sticala formu varoške muzike jer je najčešće zvučno beležena tek u gradovima gde su je izvodili poznati inetrpretatori kojima je pružena šansa da nastupaju na Radio-programu ili snimaju tada popularne ploče na 78 obrtaja. [ detaljnije ]