Читај ми!

Sublimne frekvencije

Predstavićemo album „Mil Coisas Invisíveis” Tima Bernardeša, koji je u junu ove godine objavila izdavačka kuća Psychic Hotline.

Tim Bernardeš je brazilski kantautor, kompozitor, producent i multiinstrumentalista. Solističku karijeru započeo je 2017. godine kada je objavio album Restart, koji se našao na svim godišnjim listama najboljih albuma u Brazilu. Popularnost je stekao i izvan granica svoje rodne zemlje, prvenstveno nakon nominacije za Gremi nagradu 2018. godine, ali i zahvaljujući saradnjama sa umetnicima kao što su Dejvid Birn, Devendra Banhart, sastav Flit Foksiz i drugi.

Album Mil Coisas Invisíveis je drugo studijsko izdanje Tima Bernardeša i rad na njemu započeo je tokom turneje sa bendom O Terno 2019, a potom nastavio tokom 2020. godine. Evo šta je rekao o tom periodu: „Nakon turneje bio sam pod velikim stresom i primetio sam da je moja racionalnost prezasićena. Shvatio sam - da, ovo jeste moj um, ali postoji nešto i izvan toga. Doživeo sam šok svesti koji me je naterao da otkrijem značenje stvari. Muzika na ovom albumu je zapravo postala deo mog samorazvoja", istakao je Bernardeš.

Rezultat je album na kojem se nalazi čak petnaest numera, koje je Tim Bernardeš komponovao, odsvirao, aranžirao i producirao, a u kojima je spojio svetove tropikalije i sambe sa indi rokom i folkom. Naklonjen jednostavnosti i emocionalnoj direktnosti, inspiraciju za ovo izdanje je pronalazio svuda: od sabranih pisama Džona Lenon, preko brazilske muzike iz 70-ih godina prošlog veka ili do svakodnevnog posmatranja meseca i okruženja u kojem se nalazi.

Autorka Jelena Damjanović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво