Džez – Kvartet Noise of Our Time

Snimak koncerta internacionalnog kvarteta Noise of Our Time, održanog 23. avgusta prošle godine na Zalfelden džez festivalu u Austriji.

Noise of Our Time je internacionalna postava koju čine neka od najvećih imena savremenog i fri džeza: saksofonista Ken Vandermark, trubač Nejt Vuli, pijanistkinja Silvi Kurvoazije i bubnjar Tom Rejni. Kako su istakli povodom nastupa na džez festivalu u austrijskom Zalfeldenu, bend je nastao za vreme rezidencijalnih Vandermarkovih nastupa u njujorškom kultnom klubu The Stone, tokom prijatnog druženja četvoro muzičara. Nakon godinu dana, kvartet je ušao u studio i snimio devet kompozicija, te je novi materijal predstavio i uživo na poznatom austrijskom festivalu.

U Zalfeldenu su pretežno izvedene Vandermarkove kompozicije, ali je zvuk grupe podjednako bio obojen i individualnim stilovima svakog od muzičara – pre svega Nejta Vulija i njegovog eksperimentalnog, virtuoznog pristupa trubi. Aranžerska rešenja nisu naklonjena stabilnoj ritmičkoj strukturi u baperskom maniru, već više naginju potpunoj slobodi i fluidnom pristupu ulogama u bendu, koje izmiču strogo džezerskim podelama po sekcijama.

Autor Nikola Marković
Urednica Ksenija Stevanović



Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се