Studio 6 – Kvintet Uglješe Novakovića

U sredu, 22. januara u emisiji Studio 6 ugostićemo kvintet našeg mladog džezera Uglješe Novakovića.

Uglješa Novaković završio je svoje visoko muzičko obrazovanje na džez odseku Univerziteta umetnosti u Gracu, u Austriji. Studirao je i usavršavao se kod umetnika kao što su Don Menca, Dik Oats, Bob Mincer, Dejv Libma i drugi.

Tokom studija je nastupao i u svojim projektima, ali i sarađujući sa čuvenim muzičarima kao što su Gregori Hačinson, Toni Lakatoš, Mario Gonci, Duško Gojković. Svirao je u orkestrima Big benda RTS-a, Big benda HRT-a, Soul Connection Big Band-u, Belgrade Saxophone Quartet-u i mnogim drugima. Često je na turnejama po Evropi, a na poslednjoj turneji nastupao je sa francuskim saksofonistima Batistom Erbenom i Igoom Afetušom.

Kao izvođač, aranžer i kompozitor, Novaković stvara jedinstvenu mešavinu modernog džeza, avangarde, fri džeza i svojevrsnog impresionističkog tumačenja savremene muzike. Ipak utemeljenje nalazi i u tradicionalnom zvuku svojih korena. Prvi album koji je izdao, nazvan Tales From the Past, kritičari su hvalili kao autentičan i originalan, iako često pod uticajem velikana kao što su Koltrejn, Keni Geret ili Majls Dejvis, a rad na sledećem albumu je u toku.

Kvintet čine: Uglješa Novaković, saksofon, Andreja Hristić, klavir, Andreja Stanković, gitara, David Gegić, kontrabas i Miloš Grbatinić, bubanj.

Autorsko urednički tim: Ivana Neimarević, Ksenija Stevanović i Nevena Popović
Direktor fotografije: Igor Milićević
Režija: Ivan Milanović
Dizajn zvuka: Zoran Marić

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара