Imaginarni pejzaži

Predstavićemo recentne albume „Ecstatic Computation” Katerine Barbijeri objavljen u maju prošle godine za kuću Editions Mego, odnosno „Winter Trilogy/Big Fall” Fani Konstantinidu koji je izdala kuća Moving Furniture Records pre tri dana, tačnije 10. januara.

Italijanska autorka Katerina Barbijeri koja radi sa sintisajzerima otkriva nove dimnezije svog alegoritamski mišljenog zvuka. Album je usmeren ka kreativnoj upotrebi kompleksnih tehnika sekvenciranja i drugih operacija baziranih na patern-strukturama koje istražuju artefakte ljudske percepcije i memorijskih procesa. Krajnji cilj je postizanje kako estatičkog stanja, tako i kontemplativnog mira. Računanje je od formalnog, automatskog, tehnološkog oruđa pretvoreno u psihodeličnu praksu, koja menja percepciju vremena. Pored arpeđiranih struktura, Barbijeri uvodi i glasove u numeri Arrows of Time čime postiže svojevrstan kvalitet elektro-kantate, da bi se kasnije vratila u nova poigravanja sa tempom, trajanjem i ritmizovanjem elektronskih impulsa i faktura.

Meditativni, onirički, zvučni svet sa albuma Winter Trilogy/Big Fall neguje grčka autorka Fani Konstantinidu koja živi i radi u Holandiji proteklih deset godina. Dron numere koje ćete čuti su nastale u kombinaciji harmonike i elektronike, odnosno kompjutera i analognog sintisajzera. Konstantinidu je zainteresovana za pronalaženje ravnoteže između analognog i digitalnog materijala u toku živog izvođenja, čiji prerađeni odlomci se nalaze u numerama koje ćemo emitovati.

Urednica Ksenija Stevanović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво