Elektronski studio uživo

U utorak, 8. oktobra u Elektronskom studiju Radio Beograda nastupiće ansambl „Restrikcije“ iz Novog Sada koji će izvesti kompozicije „Waves“ Karlhajnca Štokhauzena iz ciklusa „Für kommende Zeiten“, kao i delo „Dualno obrazovanje“ Filipa Đurovića.

Ansambl "Restrikcije" je osnovan 2017. godine u Novom Sadu. U zavisnosti od repertoara i interpretativnih zahteva, članovi sarađuju i sa umetnicima iz zemlje i regiona. Repertoar ansambla najčešće uključuje dela evropskih i američkih autora nastajala u periodu od sredine 20. veka do danas. Koncertni programi "Restrikcija" se, tako, sastoje od aleatoričkih i procesualnih kompozicija, ostvarenja sa grafičkim i/ili tekstualnim partiturama, elektroakustičke i stohastičke muzike itd. Ansambl je do sada održao više koncerata u Novom Sadu i Beogradu, na kojima su bila izvedena dela Ernea Kiralja, Đorđa Markovića, Karlhajnca Štokhauzena, Kornelijusa Kardjua, Kristijana Volfa i drugih.

Članovi ansambla koji nastupaju u emisji Elektronski studio uživo su: pijanistkinja Dunja Crnjanski, koja je aktivna na lokalnoj sceni i kao organizatorka koncerata, ton majstor i elektronski muzičar Filip Đurović, producent i izvođač elektronske muzike Slobodan Jukić, kao i muzikolog i eksperimentator Milan Milojković.

Urednice i autorke emisije Svetlana Maraš i Ksenija Stevanović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво