Muzika sveta – WOMEX

Treća emisija iz ciklusa posvećenog 24. festivalu WOMEX, koji je od 24. do 28. oktobra prošle godine održan u Las Palmasu na Kanarskim ostrvima, fokusirana je na muziku Španije.

Na ovom prestižnom world music festivalu održano je preko 60 koncerata na sedam bina, a predstavili su se muzičari iz 50 zemalja. Treba pomenuti i da je na sajmu i konferencijama koji prate festival i Srbija imala svoje predstavnike. Osim pomenutog, deo festivala Vomeks su brojne izložbe, filmski porgrami, ali i živi radijski program koji se odvija u studiju Radio WOMEX-a, a koji podrazumeva intervjue i sesije koje organizuje Euroradio u saradnji sa Bi Bi Sijem.

U emisiji ćete čuti vokalni trio Kalkan koji neguje tradicionalnu baskijsku pesmu. Potom ćemo osvetliti stvaralaštvo katalonske pevačice Marine „La Kaniljas" Abad, članice danas ugašenog benda „Ohos de Bruho" iz Barselone. U svojim solističkim radovima ona spaja flamenko sa latinoameričkom muzikom i arapaskom muzičkom tradicijom. Treća predstavnica Španije bila je Ana Alkaide, muzičarka, pevačica i kompozitorka iz Toleda koja u svojim numerama - poput grada iz kojeg dolazi - spaja uticaje jevrejske, hrišćanke i islamske kulture.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво