Studio 6 – Dragon’s Fuel

U utorak, 24. septembra sa početkom od 21 čas započinjemo novu, osmu po redu, sezonu emisije „Studio 6“ nastupom novosadskog benda Dragon’s Fuel.

Od svog nastanka 2016. godine, Dragon's Fuel je aktivni član novosadske nove muzičke scene, autorski sastav koji bazira svoje stvaralaštvo na korenima džez muzike, ali se tu ne zadržava, već je u večnoj potrazi za novim stilskim poljima muzičkog izražaja. U njihovoj muzici primetni su uticaji afričke muzike i njenih poliritmičkih struktura, balkanskog folklora, Orneta Kolmena, estetike Sun Ra Orkestra, rokenrola i panka.

Prvi album, koji su objavili u maju 2018. godine, odlično je prihvatila i publika i kritika. Drugi album biće objavljen u oktobru ove godine, a u emisiji „Studio 6" čućete upravo ove nove i do sada neobjavljene numere.

Članovi benda Dragon's Fuel su dugogodišnji akteri novosadske scene, koji poseduju vrlo različita iskustva, muzičke afinitete i estetske smernice. Njihova misija je zajednička i otkrivalačka u pravcu pronalaženja drugih, drugačijih i kako Dragon's Fuel to kaže „viših" svetova.

„Dragon's Fuel" su:
Peđa Okiljević - tenor saks
Voja Savkov - tenor & sopran saks
Marko Čurčić - bas gitara
Lav Kovač - bubnjevi

_________________________________

Uredničko-autorski tim emisije Studio 6: Nevena Popović, Ksenija Stevanović i Ivana Neimarević
Tonska režija: Zoran Marić
Direktor fotografije: Igor Milićević
Reditelj: Ivan Vanja Milanović

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи