Imaginarni pejzaži

Predstavljamo najnoviji album ovog umetnika, poznatijeg kao Offthesky, koji je u maju ove godine objavila francuska kuća specijalizovana za ambijentalnu elektroniku Eilean Recordings.

U šturim crticama o albumu čitamo da je on komponovan tokom jeseni 2017. godine u Denveru, Poljskoj, Letoniji i Kentakiju, a potom dovršen tokom zime ove 2019. godine u Denveru, gde umetnik živi.

Džejson Korder je samouki muzičar koji je od najranijeg detinjstva eksperimentisao sa zvukom i mogućnostima korišćenja softvera. Tokom pokušaja, bavljenja i saradnje sa drugim muzičarima naučio je da svira gitaru, a takođe je savladao sve kompleksnosti savremene digitalne produkcije zvuka. "Melodijski potencijal savremene ambijentalne elektronike, kao i pitanja teksturnih odnosa nose veliku privlačnu moć za Offthesky"-a. On tako stvara apartne i neobične zvučne slike u kojima koristi kolorističke potencijale akustičkih instrumenata, ali i ljudskog glasa. Tako nastaju svetlucavi, minimalni, a opet zaigrani zvučni pejzaži, obojeni svojevrsnim mističnim kvalitetom, prepuni prelipitanja i "isijavanja" zvuka.

Urednica emisije: Ksenija Stevanović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво