Sa beogradskih scena – 19. festival Dani orgulja

Koncert trija koji čine mađarski orguljaš Janoš Palur, gitarista Branko Trijić i perkusionista Bojan Ivković. Nastup je zabeležen 1. jula prošle godine u okviru 19. festivala Dani orgulja u Beogradu.

Ovim koncertom organizatori su nastavili inicijativu proširenja programske koncepcije i prezentovanja orgulja u drugačijem, savremenom muzičkom svetlu. Različita iskustva i žanrovi u kojima su se članovi trija pronašli na ovom koncertu su iznedrili jedinstveni „crossover” žanr, to jest jedno posebno muzičko iskustvo.

Janoš Palur, dobitinik je nagrade Grand Prix na Drugom međunarodnom orguljaškom takmičenju u Parizu 1997. godine. Zahvaljujući ovom uspehu, nastupao je u okviru koncertnih ciklusa najznačajnijih francuskih katedrala. Iste godine je postao titularni orguljaš u Reformatorskoj crkvi Fašor u Budimpešti, a orgulje u ovoj crkvi rekonstruisane su prema njegovom planu. Godinu dana kasnije je počeo da predaje orgulje na Muzičkoj akademiji Franc List. Palur je prvi orguljaš iz Mađarske koji je snimio sabrana dela za orgulje Roberta Šumana i Morisa Diriflea.

Urednica emisije Marija Vuković.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво