Letnji festivali Euroradija 2019

Direktan prenos sa Berliozovog festivala u Kot-Sent-Andreu 2019

Nacionalni orkestar iz Liona pod upravom estonske dirigentkinje Kristine Poske izvešće suptilni program koji povezuje Berlioza sa Ditijeom, fokusiran na orkestarsko umeće i rafinman velikana francuske muzike.

Na programu će biti Sanjarenje i Kapris  za violinu i orkestar Hektora Berlioza, raritetno delo koje će Reno Kapison izvesti prvi put koncertno u svojoj karijeri, Barka na okeanu Morisa Ravela, proizašla iz njegove klavirske svite Ogledala, More Kloda Debisija i na kraju Drvo snova Anrija Ditijea, koncert za violinu i orkestar, jedno od najamblemskijih kompozicija ovog majstora francuske muzike druge polovine XX veka.

Berliozov festival u Kot-Sent-Andreu održava se od 1994. godine u rodnom mestu kompozitora. Programi ovog festivala se održavaju na različitim lokacijama - na otvorenom, od bašte rodne Berliozove kuće do velikog dvorišta zamka Luja XI gde su smešteni koncerti simfonijske muzike. Ove godine festival u pravom smislu te reči proslavlja Berlioza u njegovoj jubilarnoj godini - kroz njegovu muziku, njegove napise, teorijske traktate, ali i kroz podsećanje na zvuke i slike njegovog detinjstva pored reke Izer na celokupnom prostoru i lokacijama njegovog rodnog mesta.

Urednice prenosa Ksenija Stevanović i Sanja Kunjadić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво