Mocartov festival u Vircburgu 2019.

Dela Volfganga Amadeusa Mocarta, Mihaela Hajdna i Jozefa Hajdna izvodi vokalno-instrumentalni ansambl L Konser Spirituel pod upravom umetničkog direktora Ervea Nikea. Snimak je sa koncerta održanog 2. juna u Carskoj dvorani Vircburškog dvorca.

Mocartov festival u Vircburgu je osnovan 1922. godine i pored Salcburškog festivala ubraja se u red jedne od najznačajnijih letnjih muzičkih manifestacija u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj. Koncerti se održavaju u parku i u dvorani Vircburškog dvorca - izuzetnog baroknog zdanja oslikanog Đanbatista Tjepolovim freskama, a koje se nalazi na Uneskovoj listi svetske kulturne baštine.

Ansambl L Konser Spirituel osnovao je Erve Nike 1987. godine, a ubrzo je ovaj vokalno-instrumentalni sastav postao jedan od vodećih francuskih ansambala za istorijski informisano izvođenje. U fokusu njihovog istraživanja su dela francuskih autora poput Šarpantjea, Lilija i Andrea Kampre, a ovi umetnici blisko sarađuju i sa Centrom za studije francuske barokne muzike pri Versajskom dvorcu.

Emisiju uređuje Irina Maksimović Šašić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво