Vek harmonike

Sedmi Internacionalni festival harmonike Mehfest u Beogradu

Koncert dua Andreas Nebl – harmonika i Frank Nebl – klarinet, održan 12. aprila prošle godine na Univerzitetu Megatred.

U večerašnjoj emisiji čućete snimak koncerta kojim je otvoren 7. Internacionalni festival harmonike Mehfest u Beogradu. U velikom amfiteatru Univerziteta Megatrend, 12. aprila 2019. godine, nastupio je nemački duo koji čine Andreas Nebl, harmonika i Frank Nebl, klarinet.

Andreas Nebl, višestruko nagrađivani umetnik na harmonici, stalni je član orkestra Državnog badenskog teatra u Karlsrueu. Osim toga, značajan deo njegove karijere predstavlja i uspešan pedagoški rad na Univerzitetu u Trosingenu. Pored primarnog instrumenta, završio i studije klavira i orgulja u Štutgartu, a zanimljivo je da već decenijama deluje kao orguljaš u crkvi Svetog Pavla u rodnom Gepingenu. Godine 2010, Andreas Nebl je izabran za člana Muzičkog odbora, umetničkog savetodavnog veća čuvenog takmičenja Svetski kup.

Osim solističkih i kamernih nastupa širom sveta, zapaženi su njegovi koncerti sa duom Nebl i Nebl. Drugi član ovog dua, njegov brat klarinetista Frank Nebl, takođe je dugogodišnji solista orkestra Državnog badenskog teatra u Karlsrueu, i profesor na Univerzitetu u Trosingenu. O dometima dua Nebl i Nebl najbolje govore reči kritičara koji ističu da njihovo umetničko delovanje predstavlja prekretnicu kamerne muzike sa harmonikom.

Urednica emisije Marija Vuković

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара