Studio 6 na bis – Divanhana

Podsećamo se nastupa ansambla Divanhana, održanog 30. marta 2012. godine u Studiju 6 Radio Beograda, kojim je otpočeo ciklus koncerata u legendarnoj Šestici.

Grupu Divanhana osnovali su 2009. godine studenti Sarajevske muzičke akademije kako bi izvodili tradicionalnu muziku u modernim aranžmanima, koji predstavljaju spoj džeza, popa i klasične muzike XX veka. Ovaj bend nije otvoren samo prema gradskoj tradicionalnoj muzici Bosne i Hercegovine, pre svega sevdalinci, već i prema muzici drugih balkanskih zemalja. Divanhana je nastupala na najvećem world music festivalu - Womex u Kopenhagenu, kao i na prestižnom džez festivalu za mlade i talentovane muzičare Twelve points u Portu, a koncertnu aktivnost od 2013. godine intenzivirali su u rodnoj Bosni i Hercegovini, i proširili na ostatak Balkana i čitavu Evropu. Zbog izuzetnog interesovanja publike, na festivalu Balkan Trafik u Briselu 2015. godine, nastupili su četiri puta.

Na koncertu koji je zabeležen 30. marta 2012. godine u Studiju 6 Radio Beograda, ansambl je nastupio u sastavu: Leila Ćatović - vokal, Neven Tunjić - klavir, Nedžad Mušović - harmonika, Azur Imamović - bas gitara, Rifet Čamdžić - bubnjevi, Ismar Porić - klarinet i alt saksofon, Danijel Čondrić - gitara, Irfan Tahirović - udaraljke, Livio Minafra - klavir.

broj komentara 0 pošalji komentar