Imaginarni pejzaži

Najnoviji album „Low Distance” dua Deaf Center koji čine norveški muzičari Erik K. Skodvin i Oto A. Totland. Ovo izdanje je 22. marta objavila berlinska kuća Sonic Pieces.

Posle osmogodišnje pauze Deaf Center je napravio svoj treći album, na kojem se vratio zvuku sa kojim su se proslavili polovinom dvehiljaditih – minmalistički mišljenim, relativno tihim i kinematografskim u narativnoj pokrenutosti i melodičnoj evokativnosti. U osnovi albuma nalazi se zvuk klavira snimljen iz velike blizine, oko kojeg se plete mreža sazdana od faktura proisteklih iz analognih sintisajzera, kao i tihih, ali sveprisutnih šumova i nojz elemenata.

Skodvin i Totland su tri dana radili na materijalu u studiju, da bi završni izgled album dobio kroz rad u studijima EMS-a u Stokholmu, tokom dužeg vremenskog perioda. Tako su nastale numere u kojima se smenjuju višeslojne fakture, sa vrlo ogoljenim i svedenim muzičkim tokom. Na albumu se može osetiti iskustvo koje su obojica umetnika stekli u svojim samostalnim karijerama – Totland koji se već dugi niz godina bavi klavirskom muzikom i Skodvin koji svoje elektroakustičke kompozicije objavljuje pod imenom Svrate Greiner. U tom pogledu raznoliki uticaji i muzička opredeljenja, dobijaju svoj neočkivani, koherentni izraz u numerama sa albuma Low Distance.

Urednica: Ksenija Stevanović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво