Sa beogradskih scena – Festival BUNT 6.0

Čućete snimak prvog dela koncerta koji je pod nazivom „Mladi napred” održan 2. novembra 2018. godine na šestom Festivalu BUNT. Tom prilikom nastupili su violinistkinja Milica Zulus i violončelista Vuk Ovaskainen, uz klavirsku saradnju Ukija Ovaskainena.

Beogradska Umetnička Nova Teritorija - BUNT stimuliše domaće stvaralaštvo, te je na prošlogodišnjem festivalu izvedeno devet premijera i ukupno dvadeset šest kompozicija srpskih autora. Koncerti su, osim klasičnog repertoara i usmerenosti ka odmaćem stvaralaštvu, bili usmereni i na umetnost izvođaštva mladih solista, posebno violončelista. Tako su na šestom izdanju festivala mladi umetnici Vuk Ovaskainen, Milica Zulus, Una Stanić i Stevan Jovanović dobili značajan koncertni prostor.

Milica Zulus potiče iz muzičke porodice. Njena majka je pijanistkinja Nataša Veljković sa kojom često nastupa. Studira na Akademiji za muziku i izvođačke umetnosti u Beču, u klasi Gerharda Šulca i već je osvajala nagrade na međunarodnim konkursima, od kojih su najpoznatiji berlinski i bečki Musica Iuventus.

Vuk Ovaskainen takođe potiče iz muzičke porodice. Njegov otac je finski pijanista Uki Ovaskainen koji živi i radi u Srbiji, a majka je Tatjana Simonović Ovaskainen, takođe pijanistkinja. Trenutno je student violončela na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi Sandre Belić. Osvajao je nagrade na mnogim domaćim i međunarodnim takmičenjima od kojih se izdvajaju konkursi „Talenti Evrope" u Slovačkoj i „Heran" u Češkoj.

U večerašnjoj emisiji čućete Rečitativ i Skerco - kapričo za violinu Frica Krajslera u tumačenju Milice Zulus, a potom i Svitu broj 1 u Ge-duru za violončelo Johana Sebastijana Baha u intepretaciji Vuka Ovaskainena. Naredne srede čućete kako ovi umetnici izvode dela Franca Vaksmana, Frica Krajslera i Franca Šuberta.

Urednica emisije Marija Vuković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво