Studio 6 – Mohamad Reza Mortazavi

Premijerno na našim talasima emitujemo snimak nastupa iranskog perkusioniste i majstora tonbaka, Mohamada Reze Mortazavija, koji je u Studiju 6 nastupio 22. novembra 2018. godine.

Mohamad Reza Mortazavi klasične persijske instrumente (tonbak i def) pretvara u sredstva za postizanje transa. Njegove gotovo plesne ekstaze otkrivaju nove zvučne prostore svojim nesvakidašnjim virtuozitetom. On uspeva da stvori nepresušnu mrežu ritmičkih varijacija, dok bubnjevi u njegovim rukama pokazuju sav svoj dinamički, ali i koloristički opseg.

Počeo je da svira tonbak sa devet godina, i ubrzo je bio pobednik na takmičenjima u rodnom Iranu. Od tog trenutka Mortazavi je podjednako uspešan i kao učesnik velikih rok festivala, ali i umetnik koji nastupa u Berlinskoj filharmoniji ili u plesnim i pozorišnim produkcijama. Njegovi nastupi su poseban događaj.

Nastup Mohamada Reze Mortazavija podržao je Gete institut u Beogradu, a gostovanje se održava u saradnji sa udružnjem Dis-Patch iz Beograda, kao i partnerima iz Drugstor-a.

Uredničko-autorski tim emisije Studio 6: Nevena Popović, Ksenija Stevanović i Ivana Neimarević
Tonska režija: Zoran Marić
Direktor fotografije: Igor Milićević
Reditelj: Ivan Vanja Milanović

broj komentara 0 pošalji komentar