Naučni skupovi

Nauka i savremeni univerzitet – govori Vlasta Sikimić

U emisiji NAUČNI SKUPOVI čevrtkom možete slušati snimke sa sesije „Filozofija i obrazovanje” koja je održana u okviru osme konferencije „Nauka i savremeni univerzitet” 10. novembra na Filozofskom fakultetu u Nišu. U nastavku ovog ciklusa emitovaćemo izlaganje Vlaste Sikimić „Značaj filozofije i logike za opšte obrazovanje”.

Izlaganja koja su održana u okviru sesije „Filozofija i obrazovanje" imaju za cilj da preispitaju ulogu i značaj filozofije u današnjem sistemu obrazovanja. S obzirom na to da filozofija ni u društvu ni u nauci nema više ono mesto koje je zauzimala kroz svoju dugu istoriju, postavlja se pitanje njenog opstanka u obrazovnom sistemu, a tome doprinosi i činjenica da je resorno ministarstvo naše zemlje pre šest meseci donelo odluku o ukidanju filozofije u tehničkim srednjim školama kao obaveznog predmeta. Učesnici ove sesije ukazaće na realne probleme koji postoje u sadašnjim planovima, programima i udžbenicima za nastavu filozofije, ali će ponuditi i rešenja koja smatraju delotvornim za budućnost.

Sledećeg četvrtka, 13. decembra, emitovaćemo izlaganje Milana Jovanovića „O nekoherentnoj teoriji termina u domaćim udžbenicima logike" sa ovog naučnog skupa.

Urednica ciklusa Tanja Mijović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво