Improvizorijum

Prošle nedelje, u izdanju berlinske diskografske produkcije Corvo Records koja je posvećena izdavanju zvučnih zapisa na vinilu koje krase najviši muzički standardi, ali i velika pažnja kada je vizuelni izgled omota u pitanju, pojavio se najnoviji album dua Spill, pijanistkinje Magde Majas i bubnjara i perkusioniste Tonija Baka pod imenom „Stereo”.

Kao kruna petnaestogodišnje saradnje,muzika na albumu Stereo predstavlja koncept koji su razvijali tokom poslednjih par godina, sa posebnim akcentom na prostorne aspekte snimaka, kao sto su korišćenje višestrukih zvučniha i višeslojnost zvuka.

Suština ovakvog pristupa je primena žive i reagovanje na prethodno snimljene improvizacije, odnosno prethodno strukturirane, unapred snimljene deonice, zahvaljujući neograničenim mogućnostima procesa snimanja zvuka. Različiti tonski i ritmički detalji izlaze na videlo u ovoj kompleksnoj zvučnoj i umetničkoj interakciji davanja i uzimanja, menjanja planova i prepletanju izvođačkih gestova, kojom se povećava osećaj prostora, dubine, kao i unutrašnje logike muzičkog toka, što je retkost u domenu savremene improvizovane muzike.

Autor emisije Milenko Mićanović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво