Sublimne frekvencije

Album „The Anteroom” Toma Krela koji nastupa pod imenom How to Dress Well. Ovo izdanje objavila je 19. oktobra izdavačka kuća Domino Records.

Peti album američkog kompozitora i producenta Toma Krela nastao je pošto se iz Čikaga preselio u Los Anđeles, nakon predsedničkih izbora u Americi 2016. godine. Prema njegovim rečima, ovo izdanje zapravo je priča o tome kako se prepustio depresivnom ponašanju i ušao u stanje koje je nazvao „kosmička usamljenost". Ovo stanje autor posmatra kao jednu vrstu međuprostora, ili predsoblja koje razdvaja poznato od nepoznatog odnosno siguran život od potpune dezintegracije. Priče koje ovog puta opeva su najvećim delom autobiografske, i zalaze u najskrivenije delove ljudskog života i iskustva.

Muzički posmatrano, Tom Krel je stvorio izdanje u kojem obiluju spektralni i prozračni zvukovi, sa povremenim prizvucima ambijentalne i plesne muzike. Uz pomoć producenta Džoela Forda, najpoznatijeg po projektu Ford & Lopatin, Tom Krel se nakon pop diskursa pretposlednjeg albuma Care, vratio obrisima eksperimentalne elektronike koji su krasili njegove ranije albume i na taj način zaokružio deceniju muzičke karijere.

Urednica emisije Jelena Damjanović





Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво