Sublimne frekvencije

Emitovaćemo odabrane numere sa albuma „This One’s For The Dancer & This One’s For The Dancer’s Bouquet” Spensera Kruga koji nastupa pod imenom Moonface. Ovo izdanje objavila je krajem oktobra izdavačka kuća Jagjaguwar.

Kao što i sam naslov ukazuje, ovaj album sastoji se iz dve povezane ali potpuno različite ideje. Naime, muzika na ovom albumu potiče iz nepovezanih projekata Spensera Kruga, na kojima je radio sa potpuno različitim saradnicima, zabeleženim u različitim studijima, gradovima i u drugim vremenskim periodima i životnim fazama. Ipak, prema njegovim rečima, umesto da stvori dva odvojena izdanja ili da pesme grupiše na dve ploče u okviru istog el-pija, on je odlučio da ih sve spoji u jedan izuzetno dugačak album od osamdeset minuta, smatrajući da će stalne promene koje se nižu jedna za drugom biti bolje iskustvo za same slušaoce.

Tako imamo, s jedne strane, sedam numera, koje u svom naslovu sadrže reč Minotaur, a koje su napisane iz perspektive čuvenog mitološkog bića, zarobljenog u lavirintu iz kojeg je nemoguće izaći. Ove numere karakterišu sanjivi pejzaži, bogati ritmički obrasci sa izraženim deonicama marimbe, dok je glas provučen kroz efekat vokodera, kako bi se što uverljivije dočarao svet jednog Minotaura.

Preostale numere napisane su u tradicionalnom maniru rok pesme u kojima je obrađivao lične borbe i probleme današnjeg društva, oslanjajući se prvenstveno na zvukove digitalnih sintisajzera i efekat dileja.

Urednica emisije Jelena Damjanović

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се