Hronika Trećeg programa

Možete slušati osvrt Marine Budić i Marka Jovanovića na naučnu konferenciju „Ksenofobija, identitet i novi oblici nacionalizma”, koja je održana 4. i 5. oktobra u Institutu društvenih nauka u Beogradu.

Naučna konferencija Ksenofobija, identitet i novi oblici nacionalizma, čiji su idejni tvorci Natalija Mićunović i Vladimir Milisavljević, samo je jedno od brojnih dešavanja koja su planirana ove jeseni u Institutu društvenih nauka. Nedavno je počeo ciklus predavanja mladih istraživača koji će trajati do kraja godine, a slede i dva okrugla stola „Srbija i reformisanje instituta odgovornosti" i „Ka evropskom društvu - ograničenja i perspektive", kao i međunarodni naučni skup „Promena ideologije levice u savremenoj Evropi".

Na ovoj naučnoj konferenciji učestvovalo je četrnaest predavača iz osam zemalja (Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Poljske, Makedonije, Sjedinjenih Američkih Država i Srbije), a izlaganja su bila podeljena u pet tematskih sesija. U ovom tekstu Marina Budić i Marko Jovanović se osvrću na izlaganja koja su održali: Rastko Močnik, Martin Bek Matuštik, Luis R. Gordon, Aleksandar Prnjat, Ana Dimiškovska, Tomislav Brlek, Pedžet Henri, Natalija Mićunović, Janoš Boroš, Vilijam Mekbrajd, Ugo Vlaisavljević, Igor Milinković, Mihail Kozlovski i Vladimir Milisavljević.

Urednica emisije Tanja Mijović.

Хроника Хроника

Autor:
Трећи програм

Као културно-информативани недељник Трећег програма, ХРОНИКА сваког понедељка доноси осврте и приказе актуелних појава и дешавања у уметности и науци. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво