Sa beogradskih scena

U večerašnjoj emisiji slušaćete snimak koncerta violiniste Roberta Lakatoša i Vojvođankog simfonijskog orkestra, zabeležen 23. novembra 2015. godine u dvorani Kolarčeve zadužbine u Beogradu. Za dirigentskim pultom bio je Filip Grinberg, umetnički direktor i dirigent Kijevske filharmonije.

Vojvođanski simfonijski orkestar je 23. novembra 2015, prvi put od osnivanja 2011. godine, nastupio u Beogradu. Ovog puta sa njima je svirao Robert Lakatoš, koji se samo dve godine ranije predstavio kao jedan od najmlađih solista sa kojim je ovaj orekstar nastupao.

Brojne prve i specijalne nagrade na domaćim i internacionalnim takmičenjima govore o velikom talentu Roberta Lakatoša, a posebno se ističe prva nagrada na međunarodnom takmičenju „Pablo Sarasate” 2015. godine u Pamploni. Lakatoš je odrastao u porodici muzičara, a prvi mentor bio mu je otac, Imre Lakatoš. Kao najmlađi student violine u istoriji novosadske Akademije umetnosti, završio je osnovne i master studije u klasi Dejana Mihailovića. Školovanje je nastavio na Visokoj umetničkoj školi u Cirihu gde je postao stipendista švajcarske Fondacije Lira za izuzetne talente. Od 2015. godine sarađuje sa Julijanom Rahlinom na Univerzitetu za muziku i izvođačke umetnosti u Beču. Trenutno je zaposlen na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u zvanju docenta na gudačkom odseku. Robert Lakatoš svira na violini koju mu je ustupila na korišćenje Fondacija porodice Goh, sa gudalom ručne izrade Vladimira Radosavljevića.

Urednica emisije Marija Vuković



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво