Studio 6 na bis – Tristan Honsinger i Joel Grip

Podsetićemo se gostovanja improvizatorskog dua koji čine Tristan Honsinger i Joel Grip, umetnici koji nastupaju na violončelu i kontrabasu. Ovaj nastup zabeležen je 6. decembra 2016. godine u Studiju 6 Radio Beograda.

„Prošlost, sadašnjost i ono što će tek postati poigravanje s vremenom" - ovako ovi umetnici opisuju umeće improvizacije, i napominju da postoji nepoznata muzika u našem unutrašnjom sluhu koju oni neumorno istražuju.

Tristan Honsinger je veteran internacionalne džez i impro scene. Najpoznatiji je po svojim dugogodišnjim saradnjama sa Sesilom Tejlorom i Derekom Bejlijem. On je performativan, sceničan i slobodan. Po rečima holandskih kritičara, Honsinger je neko „ko nije zaboravio na svoje dečačke fantazije". Njegove kompozicije su poput dečjih crteža ili priča o Viniju Puu: čudne i izuzetno jednostavne, a opet ispunjene mudrim uvidima.

Švedski kontrabasista Joel Grip zauzima važno mesto na evropskoj impro sceni. Osnivač je Umlaut Records-a, a često organizuje festivale, susrete i druge vrste kolektivnih okupljanja muzičara koji se bave improvizacijom. Takođe, bavi se i kratkometražnim filmom zajedno sa meksičkim režiserom Maurisiom Hernandezom.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво