Direktan prenos iz Kolarčeve zadužbine koncerta Simfonijskog orkestra RTS

Novu sezona ciklusa koncerata "Premijere" otvoriće dela Ivana Jevtića, Riharda Štrausa i Sergeja Prokofjeva. Dirigent je Olivera Sekulić Barac.

Jedan od najatraktivnijih ciklusa koncerata Simfonijskog orkestra RTS - „Premijere", iz sezone 2018/2019, započeće premijernim izvođenjem novog dela kompozitora Ivana Jevtića Za život i mir. Ovo delo nosi antiratnu poruku, a autor je inspiraciju pronašao u muzičkoj tradiciji slovenskih naroda.

Publici u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine predstaviće se i dva izuzetna mlada umetnika, dobitnici brojnih nagrada na eminentnim nacionalnim i internacionalnim takmičenjima. Hornistu Teodora Blagojevića slušaćemo kao solistu u Koncertu za hornu i orkestar broj 1 Riharda Štrausa, dok će se pijanista Aleksandar Raos predstaviti Koncertom za klavir i orkestar broj 2 Sergeja Rahmanjinova.

Simfonijskim orkestrom RTS dirigovaće Olivera Sekulić Barac koja se školovala na Fakultetu muzičke umetnosti, a potom završila diplomske i postdiplomske studije na Ciriškoj visokoj školi umetnosti.

Urednice prenosa Irina Maksimović i Sanja Kunjadić

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара