Letnje operske pozornice

Rihard Vagner: Parsifal

Ove večeri, slušaćete ekskluzivni snimak poslednje Vagnerove muzičke drame „Parsifal”, koji je zabeležen 28. juna na Minhenskom operskom festivalu.

Glavne uloge su poverene zvezdama svetske operske scene koje se smatraju i izuzetnim tumačima nemačke i vagnerijanske operske tradicije - Jonasu Kaufmanu koji nastupa u naslovnoj ulozi, Kristijanu Gerhaheru kao Amfortasu; Nini Šteme kao Kundri, Volfgangu Kohu kao Klingsoru, Balintu Sabou kao Titurelu i Reneu Papeu kao Gurnemancu. Horom i orkestrom Bavarske državne opere dirigovao je novi šef dirigent Berlinske fihlarmonije Kiril Petrnko - sa velikim žarom i pokrenutim tempima, što je međunarodno kritika posebno istakla.

Kada Klingsor baci sveti koplje na Parsifala, oružje ostaje da lebdi nad njegovom glavom - dve centralne teme se sustiču u ovoj sceni Vagnerove opere: rana i čudo. U skladu sa motom ovogodišnjeg Operskog festivala u Minhenu Pokaži mi svoju ranu, režiser nove postavke Pjer Odi je Vagnerovu poslednju muzičku dramu ostvario uz pomoć impozantne i mračne scenografije koju je ostvario umetnik Georg Bazelic.

Urednica Ksenija Stevanović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво