Radiofonska pozornica

Direktan prenos projekta Echoes on Air

Na talasima Trećeg programa, u nedelju 23. septembra, od 23 sata direktno prenosimo projekat Echoes on Air (Eha u etru) koji realizuju Austrijski radio u Beču, Hrvatska Radio-televizija u Puli, Radio-televizija Ljubljana i Treći program Radio Beograda, uz podršku programa Kreativna Evropa. Živi miks iz zgrade Radio Beograda realizuje Svetlana Maraš, dok zvučni sloj stvara Tomas Koner.

Slušaćete živu radiofonsku pozornicu koja će se odvijati između Beograda, Ljubljane, Pule i Beča. Projekat pod nazivom Echoes on Air odvijaće se istovremeno u četiri grada, gde će moći da se čuje sličan, ali i različit zvučni univerzum - jedno delo u četiri vida, iz vizure četiri grada u realnom vremenu. Ovaj projekat uspostavlja radio kao komunikacijsku kulturnu platformu i kao mesto susreta i razmene koji ne poznaje granice. U projektu Echoes on Air učestvuju umetnici posvećeni improvizaciji i radiofonskom stvaralaštvu iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Austrije, a projekat se odvija i okviru Alpsko-jadranske inicijative Eha iz nevidljivih pejzaža.

Sam sadržaj prenosa u nedelju 23. septembra sastojaće se od živog miksa četiri internetska „streama". Kompozitorka Zara Mani i violinistkinja Mija Zabelka će u Puli raditi osnovni miks koji će se sastojati iz originalnog materijala koji stupa u dijalog sa živom i već pripremljenom muzikom i zvučnim oblicima iz partnerskih studija Austrijskog radija, Trećeg programa Radio Beograda i Slovenačkog radija iz Ljubljane.


Beograd
Zvuci: Tomas Koner
Radiomiks uživo: Svetlana Maraš
Urednik: Ivana Neimarević

Ljubljana
Zvuci: Samo Kutin i Jure Tori
Radiomiks uživo: Gregor Pirš
Urednik: Gregor Pirš

Pula
Zvuci: Mija Zabelka i Zara Mani
Radiomiks uživo: Zara Mani
Urednik: Bruno Krajcar

Beč
Zvuci: Tibor Semzo
Radiomiks uživo: Andrea Sodomka
Urednik: Elizabet Cimerman




Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара