Džez

Predstavljamo album „Night Walker” francuskog harmonikaša Vensana Peranija, objavljen za nemačku izdavačku kuću ACT Music.

Vensan Perani (Vincent Peirani) je francuski džez muzičar mlađe generacije, koji je značajnije korake na matičnoj sceni počeo da ostvaruje pre pet-šest godina. Njegov uspon koincidira s objavljivanjem albuma za izdavačku kuću ACT Music, ali i početkom saradnje sa saksofonistom Emilom Parizjenom. Njih dvojicu kritika ocenjuje kao najznačajnije mlade glasove tamošnje scene, najpre zahvaljujući duo albumu Belle Epoque, a potom i saradnji u Peranijevom ansamblu na izdanju Living Being.

Tada okupljena postava je predstavila svežu Peranijevu viziju harmonike u džezu, koja ne mora nužno da se svodi na puko virtuozno sviranje, već može i da istražuje polja teksture i melodije kroz kolektivno muziciranje. S druge strane, Perani je kroz ovaj bend iskazao i autorsku džez viziju u kontekstu progresivnog roka i fjužna, ali i zanimljive aranžerske interpretacije, kako džez klasika tako i rok hitova. Aktuelni album Night Walker stilski se nadovezuje na ove postulate, donoseći novo sučeljavanje Peranijevih kompozicija i samosvojnih obrada sa jakim autorskim pečatom.

Autor Nikola Marković
Urednica Ksenija Stevanović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво